Sårbandasje

For optimal sårheling

Sår kommer i alle ulike størrelser og varianter, og det kan derfor være nyttig å anvende en forbinding eller et plaster som er egnet til nettopp ditt sår, slik at sårhelingsprosessen forbedres. Du har muligens fått en infeksjon i såret og behøver en forbinding som dreper bakterier? Eller kanskje har du følsom hud og behøver en skånsom forbinding? Her på helsebutikken Mecindo finner du flere ulike typer av sårbandasje til sårbehandling, blant annet Duoderm plaster og Aquacel plaster. 

Les mer
Les mer Skjul

Sårbandasje til alle typer sår

Sår kan oppstå av ulike årsaker og kommer i mange ulike varianter og størrelser. Det kan være leggsår, trykksår, brannsår, kirurgiske sår, væskende sår, infiserte sår, dype sår, overfladiske sår osv. Mecindo tilbyr mange ulike varianter sårbandasje, som alle bidrar til å skape et optimalt sårhelingsmiljø. Har du kanskje fått et leggsår eller trykksår? Her finner du produkter som er gjennomsiktige, så du enkelt kan inspisere såret ditt uten å måtte ta av bandasjen eller flytte på det. På den måte, unngår du unødvendig skift av sårbandasje og dermed forstyrrelse av din sårhelingsprosess. Har du kanskje et væskende sår? Mepilex produkter egner seg til væskende sår, da sårbandasjen effektivt absorberer væske uten å tørke ut såret – hvilket er med til å fremme sårhelingen. Du kan også finne sårbandasjer med en absorberende skumpute som både er myke og fleksible for å øke komforten ved bruk.

Sårets ulike stadier

Sårbandasje bør anvendes så snart du har fått et sår, både for å beskytte såret mot infeksjon, bidra til en optimal sårheling og for å påskynde sårhelingsprosessen. Er det et væskende sår, bør du anvende en sårbandasje med god og effektiv absorberingsevne. I takt med at såret leger, kan det være en god idé å bytte ut din sårbandasje med en annen type sårbandasje, avhengig av sårets spesifikke tilstand og behov. Kanskje det ikke væsker så mye lenger, og dermed ikke krever den samme absorberende bandasje, men noe helt annet. Det kan da være smart å bytte til en sårbandasje som lar huden puste og samtidig beskytter den mot bakterier utenfra. Er såret nesten fullstendig helbredet og befinner seg i de siste stadiene av sårhelingsprosessen, kan det være fornuftig å bruke en selvklebende bandasje med et form for beskyttende gassbind over. Det er viktig å velge produkter som egner seg til det stadiet såret ditt befinner seg i. Husk dessuten på å rense huden grundig og la huden puste mellom skift av sårbandasje.

Sår på vanskelige steder

Mange sår forekommer på områder som er vanskelige å komme til og behandle. Mecindo tilbyr flere ulike sårbandasjer som er ekstra tynne og fleksible og dermed egner seg til disse typer sår. Et eksempel er Comfeel Plus Transparent, som er en ultratrynn og fleksibel hydrokolloid sårbandasje, velegnet til alle steder på kroppen. Her på siden finner du til og med sårbandasje som er særlig tilpasset og konstruert for å hælen og sakralområdet. Dette er to områder som kan være svært utfordrende å bandasjere, og det finnes derfor sårbandasjer som er spesielt utviklet for å passe til disse områder. Det er nyttig med en tynn og fleksibel sårbandasje om man har et sår på et vanskelig område av kroppen, ellers kan ikke bandasjen følge kroppens bevegelser og i verste fall løsne og falle av. Det kan også være ubehagelig å ha en sårbandasje som ikke er fleksibel og ikke følger kroppens konturer. Husk derfor å tilpasse din bandasje, dersom du har et sår som kan være vanskelig å komme til. Sårbandasje fra Mecindo gjør sårbehandling enklere.

Infeksjon i sår

Det kan være en god idé å behandle et infisert sår i god tid for å påskynde sårhelingsprosessen og forhindre dannelse av stygge arr. Her på Mecindo kan du finne flere sårbandasjer som er spesielt utviklet til å behandle sår med infeksjon eller med risiko for infeksjon. Du kan blant annet finne ulike bandasjer med silverkomplex (sølvbandasje). Ionisk sølv har vist seg å ha en positiv effekt på sår med infeksjon, da sølv har en antimikrobiell virkning og dreper bakterier. For å gi ekstra beskyttelse til ditt sår, kan du til og med anvende en bandasje med vann- og bakteriebarrierer som forhindrer vann og bakterier utenfra å trenge inn og dermed forhindre infeksjon. Disse sårbandasjer bidrar til å behandle infeksjoner og beskytter såret fra bakterier utenfra, hvilket skaper et normalt og stabilt sårhelingsmiljø for at ditt sår kan lege så bra og fort som mulig.