Baobab

Livets tre

Baoabtreet vokser vilt på savanner i Afrika. Det finnes også noen arter av treet som vokser i Austrialia og Sør-Asia. Treet kan bli flere tusen år gammelt, og frukten ligner på mange måter en vannmelon i formen. Som nevnt, har Baobabfrukt blitt en meget populær superfrukt. Dette bidrar til gode inntekter for en rekke fattige lokalsamfunn i Afrika. Du kan derfor nyte Baobab med ekstra god samvittighet – ikke bare overfor deg selv, mens også overfor andre.

Denne særegne, afrikanske frukten er kanskje ikke så vanlig å finne i frukthyllene i butikken, men får du muligheten, er det absolutt noe som å verdt å prøve. Prøv den for eksempel i form av pulver fra Mecindo.no.

Helsefordeler?

Du kan på mange måter anse Baobabfrukten som en stor vitaminpille. Baobab er meget kjent for dens helsebringende egenskaper, hvilket er en god grunn til å inkludere det i din kost. I Afrika, har Baobab frukt lenge blitt anvendt for å behandle alt fra feber, malaria og gastrointestinale problemer til mangel på vitamin C.

Baobab anses faktisk for å være en av de beste matkildene til vitamin C i verden. Ikke nok med at den ca. har 10 ganger så mye vitamin C enn appelsin – den inneholder også dobbelt så mye kalsium som spinat! Baobab er dessuten rik på kalium, sink, vitamin A, tiamin, vitamin B6 og bioflavonoider. Baobab frukt inneholder nyttige antioksidanter som beskytter mot frie radikaler og bidrar til at kroppens celler holder seg friske. Det menes faktisk at frukten har et innhold av antioksidanter som er seks ganger så høyt som det du finner i blåbær.

Det menes også at Baobab kan hjelpe deg med å regulere blodsukkeret, grunnet fruktens innhold av oppløselig fiber og polyfenoler, som begge er kjent for å bidra til å redusere den glykemiske respons.

Hva smaker Baobab frukt?

Du lurer kanskje på hva denne spennende frukten smaken? Baobabfrukt har en ren og unik smak som kan beskrives som søt og sitrusaktig. Noen mener faktisk at smaken av Baobab minner om en blanding av pære og grapefrukt. Andre synes den minner mer om melon og ananas. Hvorfor ikke bedømme dette selv? Den fruktige smaken og det gode næringsinnholdet gjør at Baobab egner seg perfekt som en booster i smoothies og andre drikker. Sunn mat behøver ikke å smake vondt.

Hvordan anvendes Baobab?

Baobab pulver er meget allsidig og kan anvendes som et tilskudd i blant annet smoothie, juice, yoghurt, frokostblandinger, bakst og sunne desserter. Pulveret kan også bare blandes med vann når du har behov for noe forfriskende og sunt på farten. Baobab er dessuten mye brukt som fortykningsmiddel i eksempelvis sauser, dipp og supper.

Store deler av befolkningen, får faktisk ikke i seg nok mengder av fiber. Fiberinnholdet i Baobab er faktisk langt høyere enn i de fleste alminnelige typer frukt som for eksempel epler, pærer og bananer. Baobab inneholder omtrent 50 % kostfiber, hvilket blant annet bidrar til å gi deg en mer langvarig metthetsfølelse. Den anses derfor også for å være et utmerket ”fiber pulver”.

Baobab i flere ulike varianter

På helsebutikken Mecindo tilbyr vi deg Baobab pulver i flere ulike sorter og av høy kvalitet. Fra den innovative helsekostprodusenten, Superfruit, finner du Baobab pulver som er fremstilt etter de høyeste etiske og økologiske standarder.Superfruits Baobab pulver utvinnes fra Baobabtrær i Sør-Afrika og Senegal. Fruktkjøttet tørkes naturlig mens frukten henger i trærne, og den næringsrike frukten blir malt til pulver allerede innenfor 2 timer etter at den er blitt høstet. Denne prosessen bidrar til at frukten bevarer sitt gode næringsinnhold.