Kosttilskudd for barn

Barnevitaminer

Viser 1 til 48 av 49 (2 sider )

Skal barn ta kosttilskudd?

Som utgangspunkt skal ikke barn ta kosttilskudd, bortsett fra D-vitamin til babyer. Men det er ikke vanskelig å forestille seg at det noen ganger kan være vanskelig å sørge for at barna spiser variert nok. Mange barn er kresne og kritiske overfor ny mat i en periode av livet.

Variert mat fremfor kosttilskudd

Friske barn har ikke behov for andre tilskudd av vitaminer og mineraler enn dem som blir anbefalt. Dette bør i stedet dekkes gjennom vanlig variert mat – akkurat som hos voksne.
Det er en kjent sak at vitaminer og mineraler i store mengder kan være farlige. Derfor bør foreldre til babyer og små barn være forsiktige med både å gi barnemat tilsatt vitaminer og/eller kosttilskudd. Det kan nemlig være vanskelig å gjennomskue hvor mange vitaminer og mineraler det enkelte barn får.

Hvis en industrielt framstilt matvare er tilsatt vitaminer og mineraler så kan det leses i varedeklarasjonen. Men hvis det er vanskelig å få gullklumpen til å spise variert kan det være en god ide å gi en multivitaminpille.

Barn med liten appetitt, barn som spiser veldig ensformig og barn som er vegetarer bør få en multivitamin-mineral-tablett med D-vitamin daglig fra de er 1 år gamle. Knus tyggetabletten inntil barnet er 1 ½ år og kan tygge dem godt selv. Ellers er det risiko for at barnet får vitaminpillen galt i halsen.

Barnevitaminer i mange former

Når du velger vitaminer til barnet ditt, kan du velge noen forskjellige former. Noen vitaminer er flytende, andre som spray, noen er til å tygge og andre til å svelge.

Tyggetablettene er tilsatt smak av frukt for å skjule smaken av vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer som kan smake litt bittert. Velg mellom jordbær, skogsbær, appelsin m.m.

Under produktbeskrivelsene kan du lese om kosttilskuddene og om de kan tygges eller ikke, og hvilken alder de er beregnet til.