Fotpleie

Effektive fotpleieprodukter

Viser 1 til 48 av 151 (4 sider )

Hvorfor er det viktig med fotpleie? 

Føttene blir ofte oversett når det kommer til kroppspleie. Når kroppen smøres inn i krem eller når såpen fordeles på kroppen i dusjen, glemmer mange å smøre- eller såpe inn føttene. Glemmer du å vaske føttene med såpe – også mellom tærne – kan du oppleve å få tørr hud, kløe eller illeluktende føtter. Les mer om god fotpleie her på siden, og lær om hva du kan gjøre når problemer med føttene oppstår. 

 

Problemer med føttene

Opplever du problemer med føttene? Kanskje har du fått hard hud på helen? Revner eller klør den? Eller har du blitt smittet med fotvorter? Heldigvis kan du gjøre noe for å bli kvit det igjen, og få tilbake de flotte og myke føttene dine igjen.

 

Hard hud på føttene

Har du fått hard hud på føttene? Vil du gjerne bli kvitt det igjen? Så har vi et stort utvalg av produkter som behandler hard hud. I utvalget får du:

Fotfiler: Bruk en fotfil og få myke og smidige føtter igjen. Du kan bruke fotfilen daglig. Avslutt evt. med å smøre inn føttene i en fotkrem som fukter og gir føttene næring.

Plastre: Et plaster som f.eks. Compeed gjør den harde huden mykere, så den lettere kan fjernes.

Kremer: Kremer til behandling av hard hud på føttene er den type produkter du finner flest av her på Mecindo. Cosborg Fotkrem mykner hard hud og gir fukt til huden. Kremen er tilsatt mentol som virker kjølende. Andre kremer som Baby Foot fotkrem gir intensiv fuktpleie så den harde huden forebygges.

Fotpakning: Baby Foot har en pakke med engangs sokker som påføres etter et fotbad. Fotbadet gjør at huden bløtes opp så sokken virker bedre. Etter en ukes tid vil huden begynne å skalle av, og den harde huden forsvinner.

 

Føtter som klør

Kløende føtter kan skyldes tørre, skitne føtter eller fotsopp. Tørre føtter har bruk for fukt og næring, hvilket du gir dem ved daglig å massere en fet fuktighetskrem inn i huden. Har du fått fotsopp skal det behandles – kontakt legen din hvis du har mistanke om fotsopp.

 

Smerter i føttene

Har du smerter i føttene? Smerter i føttene kan komme av å ha gått eller stått mer enn normalt. Smertene kan også komme av å ha hard hud, fotvorter eller sprukken hud.
Er det snakk om hard hud må du lese avsnittet om hard hud lenger oppe. Er det derimot snakk om revner i huden kan du bruke et produkt som er spesielt utviklet til å fremme helingsprosessen og pleie den skadede huden. En revne på helen kan du bruke et helplaster eller en helkrem.

Fotvorter behandles på forskjellige måter, bl.a. med:

Scholl Vortebehandling eller Wartner Cryo 2.0 Freeze Pen som effektivt fyser bort vorten.

Det finnes mange fler produkter til vortebehandling, og du finner dem alle sammen under kategorien «Fotvorter».

 

Varme føtter

Varme føtter er ikke nødvendigvis irriterende i seg selv, men hvis du svetter mye i forbindelse med varme føtter, kan det fort bli irriterende. Føtter som er i sko og sokker hele dagen får det fort varmt. Når kroppen skal av med varmen svetter den – det samme gjelder føttene. Hvis du svetter mye på føttene er det viktig at du vasker dem hver dag.

Du kan med fordel bruke en deodorant framstilt til føtter. Scholl Fresh Step fotspray forebygger dårlig lukt fra føttene i opp til 24 timer. Sprayen er en antiperspirant og hemmer bakterievekst samtidig med at den fjerner dårlig lukt.

Hvis du vil gjøre litt ekstra for føttene dine og deg selv, kan du skifte ut sokkene dine med dem fra Boody. Sokkene fra Boody framstilles av bl.a. bambusfibre som er luftige og svettetransporterende. 

 

Tørre føtter

Tørre føtter krever omgående pleie for å gjenvinne fuktbalansen og den myke huden. Det er noe du lett kan gjøre, men en av de mange fuktgivende fotkremene. Smør føttene daglig inn med en god fotkrem – du kan evt. Gjøre det før sengetid så kremen kan virke natten gjennom. Se hel utvalget vårt av fotkremer her.

 

Sprukket hæl

Har hælene dine sprukket hud? Det gjør utrolig vondt og forsvinner ikke alltid med det samme. Hjelp huden til å hele og lindre smertene med et av produktene til å behandle sprukne hæler. Typisk oppstår den sprukne hud på hælen hvis føttene har vært våte og fuktige i lenger tid.

 

Liktorn

En liktorn oppstår når huden reagerer på lenger tids trykk eller press. Liktorner er tørre, har en hard kjerne og gjør som regel vondt. Noen forveksler liktorn med fotvorter, men det er to helt forskjellige hudsykdommer.

Fotvorter oppstår pga. et virus i huden, mens liktorn som sakt oppstår pga. trykk eller press. Det betyr at de også skal behandles på forskjellige måter. En liktorn smitter ikke som en fotvorte gjør.
I behandlingen av liktorner kan du bruke Compeed Liktornplaster eller Scholl Express Liktornbehandling. Vi har også produkter fra andre produsenter her på Mecindo.no, og du finner dem alle under kategorien Liktorn.

 

Produkter til fotpleie

Du bør ikke kun begynne å pleie føttene dine etter at problemet er oppstått. En god fotpleie kan forebygge mange problemer, og så vil føttene dine føles myke og sunde. Bruk en god fotkrem så føttene dine tilføres fukt og blir motstandsdyktige overfor utefra kommende bakterier. Ved å file føttene jevnlig holdes den harde huden vekk, og du kan holde føttene dine myke.

Negleklipp skal du også huske! Lange negler kan gnage i huden og gå mot skoene. Den kan fort føre til irritasjoner som påvirker deg når du går.

Etter dusjen er det viktig å alltid tørke føttene grundig – også mellom tærne. Hvis huden mellom tærne ikke tørkes og er fuktig, kan det oppstå soppvekst som er vanskelig å bli kvitt igjen.

 

Kjøp fotpleieprodukter hos Mecindo.no

På Mecindo.no finner du et stort og spennende utvalg av produkter til din daglige fotpleie. Vi har produkter som behandler fotvorter, liktorn, sprukne hæler, hard hud og tørr hud. Dessuten har vi negleklippere, filer og fotspray i alle avskygninger. Bestill på nettet og få varene dine levert innenfor 3-6 hverdager. Du kan alltid kontakte kundeservicen vår på mail eller telefon hvis du har spørsmål.