Personlig pleie

Kremer, sminke & mye mer

Viser 1 til 48 av 4710 (99 sider )

Under Personlig pleie finner du forskjellige produkter som hjelper deg med å pleie kroppen din best mulig. Se det store utvalget vårt av produkter fra populære merker som Ecooking, Decubal, Meraki og Lavera og mange flere.

Ta en pause fra den travle hverdagen din og ta deg tid til personlig pleie med et lekkert hudpleieprodukt til tørr hud. Eller masser føttene dine med en krem som gjør dem silkemyke. I kategorien Personlig pleie finner du også produkter som kan hjelpe med å forebygge snorking, dårlig ånde, allergiske reaksjoner og andre irritasjoner. Her kan du finne forskjellige produkter som gjør livet lettere for deg og dine nærmeste. Du kan også kjøpe intime pleie under Personlig pleie her på Mecindo.no, og få det levert til døren.

Personlig pleie omfatter produkter som er så forskjellige som rensende kremer, q-tips, bomullspads, deodorant, eyeliner, solkrem, ansiktsservietter, lip gloss, leppestift, lotion, sminke, pomade, barbermaskiner, barberskum, barberblader, fuktighetskrem, håndsåpe, sjampo, talkum, tannkrem og våtservietter. Så uansett hva du mangler til skjønnhetsrutinen din, så kan du finne det her på siden!

Hva er selvpleie for deg?

En travel hverdag kan få de fleste til å glemme å passe på seg selv. En klok mann sa engang «du kan ikke passe på andre, før du tar vare på deg selv». Noen ganger handler det om å koble fra, og gjenskape kontakten til seg selv og sitt eget velvære. Uansett om det handler om å ta 5 minutter lenger foran speilet om morgenen, eller om du trenger en hel dags selvpleie, er det viktig å ta den tiden det tar for å få det bra. For når du har det bra vil det smitte over på omgivelsene dine. Nedenunder kan du lese et par tips til egenpleie.

Bruk sansene dine. Huden er det største organet ditt, og uten kroppskontakt vil du visne langsomt. Ta deg et langt bad, skrubb deg med en hamphanske og smør deg inn i en lekker bodylotion.

Omgi deg med sanselige dufter. Kjøp blomster til deg selv, bruk en god parfyme hvis du tåler det. Hold deg vekk fra sprayflaskene med de skarpe, syntetiske luktene som overdøver de naturlige.

Bruk kroppen din. Finn en treningsform som styrker kroppsbevisstheten din. La den styrken du har inne i deg selv stråle og kunne sees utenpå.

Synes du det er vanskelig å finne tiden til selvpleie? Her kan du lese fem tips du kan bruke, hvis du ofte glemmer å gi deg selv oppmerksomhet.

1. Sett kryss i kalenderen

Beslutt deg for hvor ofte og hvor lenge du har bruk for å pleie deg selv. Skriv det inn i kalenderen og tenk på det som en avtale.

2. Lær å si nei

Noen ganger skal man huske å si nei takk. Ikke la pliktene ta overhånd, uansett om det handler om å si fra overfor jobben, mannen, barna, vennene eller kollegaene.

3. Sov godt

Søvn skal prioriteres. Sørg for at du tar deg tiden til å innhente forsømt søvn. Det vil kunne merkes inni og sees utenpå.

4. Ta et bad eller les en bok

Noen ganger er det de små tingene som gir et stort overskudd. Ta deg et langt bad, gå en tur i den friske luften, sett deg ned med yndlingsboken din eller gjør noe som gjør deg glad og gir deg en liten pause fra hverdagens stress og mas.

5. Gi deg selv fred og ro

Koble helt ut en gang imellom, og ikke la deg forstyrre av ringende telefoner eller e-poster som kommer flyvende inn.

Ta vare på deg selv, men vær oppmerksom på med hva

Huden er kroppens største organ. Den suger til seg alt den får. Derfor er det ikke så smart å fylle kroppen med unødvendige syntetiske – og i noen tilfeller hormonforstyrrende stoffer. Stoffer som kan gi allergi og som ikke hjelper huden din sitt velbefinnende. Vi inntar i gjennomsnitt 10 kg kjemiske tilsetningsstoffer årlig, kun gjennom den maten vi spiser. Det er en skremmende tanke, og nettopp derfor har mange mennesker gått over til å spise naturlige fødevarer.

Men mange tenker ikke over at opptil 60% av det vi putter på huden og i håret vårt også blir absorbert i kroppen. Dermed inntar vi enda mere kjemi fra kosmetiske produkter, enn i fra matvarene våre. Derfor anbefaler vi her på Mecindo alltid at kundene våre går etter naturlige produkter som ikke inneholder farlig kjemi.

Her på siden vår har vi utrolig mange økologiske, naturlige produkter som ikke inneholder alle mulige kjemikalier. Fordi vi tror på at god hudpleie er naturlig hudpleie. Vi har merker som Dr. Hauschka, Konjac Sponge, Weleda & Urtekram, som nettopp er kjente for å ha produkter som kun inneholder naturlige ingredienser uten farlige kjemikalier. Leter du etter naturlig sminke kan vi anbefale Inka, som lager økologisk make-up med bionedbrytbare tuber og børster.

Disse ingrediensene bør du unngå

Nedenunder kan du se noen av de innholdsstoffene du bør unngå når du kjøper produkter til personlig pleie. Listen er ikke fullstendig, og ikke alle bivirkningene er endelig beviste. 

Kulltjære: Syntetiske fargestoffer, brukes i leppestifter, hårfarger og flere sjampoer fremstilles av kulltjærestoffer. Kulltjærestoffer kan forbindes med hodepine, kvalme, trøtthet, kreft, hudproblemer, allergier og depresjoner. Den letteste måten å oppdage kulltjære på er ved å sjekke etiketten for syntetiske fargestoffer. Det ser typisk slik ut: «yellow 10», «blue 1», «violet 2».

Syntetiske duftstoffer: I bare ett produkt kan en syntetisk duft bestå av mer enn 200 forskjellige kjemiske ingredienser. Det er derfor det er så mange som er allergiske overfor dem og får hudirritasjoner. Men der er faktisk også mange som får det direkte dårlig av parfyme. 

Sodium Lauryl Sulphate (SLS) også kalt Natrium Laureth Sulfat (NLS): Finns i 90% av alle sjampoer, dusjsåper og i mange typer av tannkrem. Dette giftige kjemikalie brukes fordi det har skummende egenskaper. Men det fjerner hudens naturlige oljer og etterlater den tørr og sårbar. SLS kan gå i forbindelse med mange av de andre kjemikaliene som finnes i fler skjønnhetsprodukter og danne toksiske stoffer.

Aluminium: Finnes i de fleste deodoranter, neglelakk, øyenskygge, eyeliner, ansiktsglitter og maskara på markedet. Aluminium er en kjent nervegift som kan skade hjerte og lunger, gi brystkreft (fra deodoranter), forårsake barnløshet og føre til utvikling av Alzheimers.

Phtalater: Finnes i mange av de mest brukte ting på markedet innen hårspray, deodoranter, neglelakk, parfymer osv. De kan skade leveren, nyrene, lungene og forplantningssystemet.

Parabener: Disse konserveringsmidlene brukes i langt det meste kosmetikk på markedet. De forlenger holdbarheten til produktene betraktelig, men de øker også risikoen din for å få kreft betraktelig. Parabener har navn som «methylparaben», «ethylparaben», «prpylparaben» og «butylparaben». 

Se etter naturlige konserveringsmidler som f.eks. Aloe vera på etiketten.