Til reisen

Alt du trenger på reisen

Skal du ut å reise?

Her på Mecindo har vi et stort utvalg av produkter som du lett kan ha med på ferie. Om du mangler solkrem, ørepropper, reisestrømper eller personlig pleie i reisestørrelser, kan du finne det her på denne siden.

 

De 4 solrådene

Gå ut og nyt solen og lyset, men gjør det med omtanke, så du unngår at huden din blir rød. Det er heldigvis lett, hvis du holder øye med UV-indeksen og følger de fire solrådene: Siesta, solhatt, solkrem og slukk for solariet.

For store doser av se skadelige UV-strålene fra solen kan skade huden din. Jo flere forbrenninger og jo høyere doser UV-stråling et menneske får i løpet av livet, jo større er risikoen for å utvikle kreft i huden. Det er spesielt viktig å beskytte huden til barna dine, for jo tidligere barnet utsettes for solforbrenninger og mye UV-stråling, jo større er risikoen for barnet.

Men det er jo deilig å være ute i solen og varmen – det er jo bland annet derfor vi reiser til syden. Vi nordmenn har bruk for solens lys etter en lang og mørk vinter. Solskinn gjør oss i godt humør og det hjelper oss med å produsere D-vitamin, som styrker skjelettet vårt. Os så er det jo heller ikke sånn at vi skal unngå solen helt, vi skal bare ikke overdrive!

Så huske solhatten og solkremen når du pakker kofferten til ferien.

 

Hva skal jeg ha med på ferie?

For å gjøre det lettere for dere, har vi laget en liten pakkeliste til dere som skal ut å reise:

 • Pass, kredittkort og eventuelle medisinkort og visum
 • Ørepropper, reisestrømper, myggspray
 • Klær, sko, undertøy, solhatt og badetøy
 • Kosmetikk
 • Personlig pleie: Sjampo, balsam, shower gel, lotion, ansiktskrem i reisestørrelser
 • Tannbørste, hårbørste og tannkrem
 • Solkrem og aftersun
 • Hodepinepiller og vitaminpiller

 

Hva er reisestrømper?

Man kjenner godt til det at når man skal ut å reise, så gleder man seg til å komme frem til hotellet, til stemningen, til de nye opplevelsene man skal ha. Dessverre opplever noen litt av en skuffelse når de skal reise seg fra flysetet. Den lange tiden sittende har redusert blodtilførselen til benene og de er derfor hevede, trøtte og ømme. Dette kan være en riktig dum start på en ferie og nettopp derfor tyr mange til reisestrømper når de skal på en lengere flyreise.

Reisestrømper støtter muskulaturen i benene og hjelper dermed den dårlige blodtilførselen. Se her hva reisestrømpene kan hjelpe deg med:

 • Reisestrømper gir ikke bare støtte, de har en graduert trykkprofil som sikrer en sund blodsirkulasjon i benene. Benene vil ikke bare føles lettere, men de vil se flottere ut.
 • De sikrer også at du ikke vil ha hevede ben ved ankomst, da strømpene har fastholdt muskulaturen.
 • De reduserer risikoen for blodpropper.
 • Du vil ikke få ømme ben, da muskulaturen og blodsirkulasjonen er opprettholdt gjennom reisen.

 

Hvorfor bruke myggspray?

Myggspray er en effektiv måte å forebygge myggstikk og andre insektbitt på. Langt de fleste midler inneholder en kjemisk olje som myggene avskyr og derfor ikke nærmer seg for å stikke og bite. På den måten kan du unngå myggestikk og den irriterende kløen.

 

Litt om ørepropper

Ørepropper er gode å ha med på reisen, da de kan hjelpe med å dempe utefra kommende støy. Forestill deg å skulle sitte mange timer i med en masse mennesker og barn. Det kan bli veldig vanskelig å få noe ordentlig søvn, men ved bruk av ørepropper vil du kunne dempe støyen og sove gjennom, selv om du er omgitt av mange mennesker.