Fokus på CO2 avtrykk

Fokus på CO2 avtrykk. Hos Mecindo ønsker vi at vi alle skal gjøre en innsats for å redusere det samlede CO2-avtrykket vårt i hverdagen.

Papp, kartonger og plast har stor innvirkning på Mecindos virksomhet fordi materialene er avgjørende for sikker og effektiv distribusjon.

Hver dag forlater hundrevis av pakker lageret vårt og derfor er vi veldig bevisste på ressursforbruket. I Mecindo ønsker vi å ta et felles ansvar for å bidra til FNs globale klimamål og fokusere på å redusere CO2-avtrykket.

Dette er et utviklingsområde som vi kontinuerlig fokuserer på hos Mecindo.

 

Hva betyr det at fraktemballasjen er FSC sertifisert?

  • Det felles kun et forutbestemt antall trær pr. hektar
  • De som jobber på skogbruket, er korrekt utdannet og bruker sikkerhetsutstyr. 
  • Felling og produksjon påvirker naturen minst mulig 

Dette er kun noen av standardene og reglene som skogbruket skal følge før de kan bli FSC sertifisert leverandør. Reglene gjelder også i den videre produksjonen av emballasje.

 

Skogen som råvare

Skogene har en meget viktig og avgjørende rolle for klimaet, samt for de dyrene som lever i og ved skogene. Avskoging har ureverserbare konsekvenser for dyrelivet, klimaet og luften vi alle puster inn og er avhengige av. 

Vi vet hva vi kan gjøre og derfor velger vi emballasje som er FSC sertifisert. 

 

Miljøvennlig Pakning

Mecindo er medlem av ”Miljøvennlig Pakning” som jobber med å sette opp og forbedre regler og retningslinjer som bidrar til å redusere forsendelsers avtrykk på miljøet.

Deres råd og retningslinjer er klare og tydelige, hvilket gjør det enkelt for virksomheter å redusere forbruket av emballasje i pakningen av forsendelser.

 

Noen av rådene lyder:

  • Bruk kun gjenbrukbar emballasje
  • Bruk så lite emballasje som mulig hver gang det er mulig
  • Bruk miljøvennlig pakkefyll 

Du kan lese mer om ”Miljøvennlig Pakning” og deres arbeid her!

 

Hva betyr dette for deg som kunde hos Mecindo?

Dette medfører for deg som kunde, en pris på 10 kr. 

Omkostningene bidrar til å dekke en mindre del av de omkostningene vi har i forbindelse med endringen av emballasjen, plastikk og pakkefyll.

Vi pakker varene dine på best mulige måte – altså med så lite luft som mulig og med FSC sertifisert emballasje. Ved å bruke så liten emballasje som mulig, betyr det at det er plass til flere pakker under den enkelte transport.

Som kunde kan du også være sikker på at vi ikke bruker unødvendig plastikk og andre skadelige emballasjetyper når vi pakker nettopp din ordre.