Helsekost

Utforsk det brede sortiment vårt.

Viser 1 til 48 av 3607 (76 sider )

Ta den tiden du trenger når du shopper helsekost online

Når du går inn i en helsekostbutikk er det sjeldent tid til å sette seg inn i alle varene, bruksanvisningene og utredningene. Men når du handler helsekost på nettet kan du ta deg all den tiden du trenger til å velge ut varene dine. 

Hos Mecindo har vi et stort utvalg av helsekost, inkludert økologiske, glutenfri, raw, laktosefri, og veganervennlige matvarer uten animalske produkter. 

Se gjennom det store utvalget vårt av helsekost her. Du kan evt. bestille sammen med varer fra andre produktgrupper.

Hva er helsekost?

Helsekost er en samlebetegnelse for en rekke forskjellige naturlige matvarer, som f.eks. gryn, mel, grønnsaker og oljer. Produktene har ofte et lavt innhold av fett, sukker og salt.

Helsekostprodukter er produsert med henblikk på å unngå rester av pesticider og tilsetningsstoffer, og er derfor ofte merket som økologiske.

Økologiske matvarer blir ikke sprøytet med pesticider, som ofte brukes til å fjerne ugress, skadedyr og soppsykdommer i den ikke-økologiske delen av landbruket.

For at et produkt kan merkes økologisk, er det kun tillat at det inneholder 49 av de 379 tilsetningsstoffene som finnes. Disse 379 tilsetningsstoffene kan f.eks. være konserveringsmidler, fargestoffer, antioksidanter, søtningsmiddel m.m.  

I praksis betyr dette at når du f.eks. inntar økologisk brus, is eller andre søtsaker, unngår du de 22 kunstige søtningsmidlene som aspartam, sorbitol og natriumcyclamat, som ofte brukes i produkter som ikke er økologisk merket.

Hvis et produkt er merket med EU's Økologi-logo, kan du som forbruker bl.a. være sikker på at minst 95 % av ingrediensene i produktet kommer fra landbruk som er økologiske. Du kan også være sikker på at produktet lever opp til de offisielle kontrollkravene, samt at produktet kommer direkte fra produsenten, eller fabrikken, i forseglet emballasje. 

Stort utvalg av helsekost

Hos Mecindo har vi et stort utvalg av helsekost og sunne matvarer. Varelageret vårt er fylt av varer som nøtter og tørket frukt, babymat, økologisk- og fairtrade kaffe, kakao og mye mer.

Utforsk det store sortimentet vårt av utsøkt te fra en lang rekke kjente merker som Clearspring, Clipper, Urtekram og Natur Drogeriet. Prøv f.eks. Pukka Refresh Te, som er en økologisk te med peppermynte, lakris og roser. 

Se også det store utvalget vårt av asiatiske matvarer, som blant annet soyasaus, riseddik, ingefær, tofu, tang og øvrige matvarer som f.eks. kan brukes til å lage sushi. 

Hos Mecindo har vi også et stort utvalg av sjokolade og sunne snacks. Disse inkluderer økologiske og glutenfrie matvarer, samt produkter egnet til veganere og laktoseintolerante, fordi de ikke inneholder animalske produkter som melk.  

  • Har du bruk for en næringsrik snack på farten, kan du prøve en snackbar i en av de mange smaksvariantene fra RawBite, som den ultrapopulære RawBite Apple Cinnamon. Denne baren er både økologisk og glutenfri, og inneholder bl.a. dadler og mandler.  
  • Du kan også prøve denne lekre snackbaren med peanøtter og sjokolade fra Pulsin. Baren er både økologisk og glutenfri, samt egnet til veganere, da den ikke inneholder animalske produkter.   

God, økologisk babymat

Hos Mecindo kan du også finne god, økologisk mat til babyer i kategorien babymat. Her finner du et stort utvalg av babymat og morsmelkerstatning fra merker som Ellas Kitchen, Holle, Moseriet og Organic Woodland Wonders.

Babymat fra Ellas Kitchen er økologisk, smakfull og med en næringsverdi som oppfyller næringsbehovet til barnet ditt.

Hos Mecindo forhandler vi også økologisk grøt og morsmelkerstatning fra merket Holle. Produkter fra Holle er produsert etter demeter-prinsipper. Dette innebærer at produktene maksimalt må inneholde 14 tilsetningsstoffer, sammenlignet med de 49 i en vanlig økologisk vare.

All babymaten hos Mecindo er økologisk og fra de mest anerkjente produsentene – uansett om det gjelder babymos, grøt, eller sunne snacks til barn.

Glutenfri helsekost online

Mange opplever forskjellige reaksjoner når de inntar matvarer som inneholder gluten. Noen kan oppleve oppblåst mage, trøtthet, sløvhet eller endringer i avføringen. 

Hvis man opplever plager som man mistenker kan være i forbindelse med inntak av gluten, kan det være en god idé å unngå gluten i kostholdet for å se om dette lindrer plagene. 

Gluten kan bl.a. finnes i:

  • Hvetemel, durumhvete, grahamsmel, fullkornshvetemel, siktet mel, hvetekli, hvetekim, hvetekjerner, mannagryn, semulje, bulgur, couscous, spelt, urhvete, emmer, enkorn, kamut. 
  • Rugmel og rugkjerner. 
  • Havregryn, havremel, havremix, müsli, havrekli, havrekaker. 
  • Byggryn, perlebygg. 
  • Brød, kaker, pasta, strøkavring, vafler, kjeks, småkaker, bakeblandinger og sprøløk. 
  • Matfløte 

Enten du er allergisk, overfølsom eller gjerne vil unngå produkter som inneholder gluten av andre grunner, så kan du finne et stort utvalg av glutenfrie produkter hos Mecindo.

Her i helsekostbutikken din på nettet finner du et stort utvalg av glutenfrie matvarerFor eksempel forskjellige slags glutenfritt mel og pasta, glutenfritt brød- og kakemiks, frokostprodukter, godteri m.m.

Glutenfri quinoa helsekost 

Quinoa er et glimrende alternativ til hvete og ris, da det er naturlig glutenfritt. 

Quinoa inneholder litt mer fett enn f.eks. pasta og ris, men en del av fettsyrene i quinoa består av omega 3 fettsyrer som inneholder det sunne HDL-kolesterolet. Utover det har quinoa mange kostfiber og et høyt proteininnhold. 

Andre matvarer som er naturlig glutenfri er f.eks. valmuefrø, bokhvete, gresskarkjerner, hirse, linfrø, potet, kikerter, kokosmel, loppefrøskall, mais, ris, sesamfrø, soya og solsikkekjerner.

Helsekost som Superfood

Hos Mecindo har vi også et stort utvalg av supermat, inkludert frukt, bær, nøtter, alger og andre gode råvarer. Felles for disse er at de har et spesielt høyt innhold av vitaminer, mineraler, antioksidanter eller andre næringsstoffer.

Supermat har blitt enormt populært. En av grunnene til dette er at det er enkelt og raskt å innta når man har en travel hverdag eller er mye på farten.

Du kan f.eks. blande en av våre superfoodblandinger i frokostsmoothien din, eller hive en pose nøtter i vesken på vei ut av døren.