Hudpleie

Alt inne økologisk og naturlig hudpleie

Viser 1 til 48 av 1068 (23 sider )

Din vei til en god hudpleie

Huden er det største organet vårt og har mange viktige funksjoner. Blant annet fungerer den som beskyttelse mot bakterier og virus utefra. Fordi huden har en så stor og viktig oppgave, er det en god idé at du passer riktig godt på den og gir huden den pleien den har bruk for.

Det er mange måter å pleie huden på og for at du lettere kan finne ut av hva som er best for deg, så har vi laget en guide til god hudpleie. I hudpleieguiden vår finner du gode tips til den daglige hudpleierutinen, samt viten om alle de produktene som finnes til både kroppen og ansiktet.

Når du velger hudpleieprodukt, bør du velge ut fra hudtypen din – altså om du har tørr, normal eller fet hud. Kanskje har du atopisk hud? Så bør du virkelig gå opp i hvilke produkter du velger. Alt det og mye mer kan du lese om her på siden.

Hudpleieprodukter på Mecindo.no

Ettersom huden finnes over alt på kroppen, finner du hudpleieprodukter til både ansikt, kropp, hender og føtter. Velg også mellom økologiske og naturlig pleieprodukter. Fordi at utvalget er så stort, presenterer vi herunder de overordnede hudpleiekategoriene, så det blir lett for deg og velge de produktene som passer til deg og ditt behov.

Kremer og lotions

Hvis du vil forebygge tørr, irritert og kløende hud er en krem eller lotion det perfekte valg. De kan selvfølgelig også brukes hvis du allerede har tørr hud. Når du smører kroppen inn i krem eller lotion, gir du huden næring og fukt. Hvis du er i tvil om du skal velge en krem eller lotion er det faktisk ganske enkelt. Forskjellen er at en krem har et høyt fettinnhold og samtidig mindre vann.

En lotion derimot inneholder mindre fett og mer vann. Derfor er en lotion ofte lettere og mer flytende enn en krem. Du får best effekt av en krem eller lotion hvis du påfører den rett etter du har vært i dusjen eller badekaret. Når du har dusjet har huden lettere ved å absorbere kremen eller lotionen, og derfor vil du også oppleve en større og bedre effekt en ved påføring på tørr hud.

Håndpleie

En god håndpleie består av såpe og krem. Skitt og flekker på hendene fører ofte til tørr hud, rødme og irritasjoner. Derfor er det viktig at du vasker hendene flere ganger om dagen. Hvis du vasker korrekt og bruker en såpe som fukter huden, vil du okke oppleve å få tørre hender.

Du kan gi hendene ekstra fukt og næring med en fet håndkrem og få en myk, smidig og motstandsdyktig hud.

Kroppsolje og massasjeolje

En kroppsolje kan brukes på huden i stedet for en lotion eller krem. Du finner vegetabilske oljer som fukter huden effektivt, samt fuktgivende massasjeoljer. Kom tørr hud, spenninger og ømme muskler til livs med de fantastiske kropps- og massasjeoljer.

Deodorant

Vi kjenner til det alle sammen. Vi svetter og etterfølgende begynner det fort å lukte – særlig om sommeren eller ved fysisk aktivitet, hvor vi svetter mer enn normalt. Du kan velge mellom alminnelige deodoranter eller antiperspirant deodoranter. En antiperspirant deodorant nedsetter hveteproduksjonen, og på den måten unngår du dårlig svettelukt.

Selvbruner

Få en brunere hud uten å bli skadet av solens UV-stråler. En selvbruner smøres på huden, hvor den etterfølgende gir en flott glød. Velg selvbruner ut ifra om den skal brukes i ansiktet eller på kroppen. Husk alltid å følge det enkelte produktets bruksanvisning.

Solkrem

Når du skal nyte solens varme om sommeren, eller på ferien i Syden, er det viktig å beskytte huden mot å bli solbrent. Når huden blir solbrent skades den, og det er nettopp dette solkremen kan forebygge.

Spesial kremer

Har du problemer med atopisk hud? Sortimentet vårt av spesialkremer er velegnet til personer med sart hud. Velg mellom kremer til eksemhud, ekstremt tørr hud, arr, strekkmerker og uren hud.

Hudpleie – hvilken rekkefølge?

Hvordan du velger å pleie huden din er helt opp til deg. Kanskje har du allerede en rutine som passer til deg. Eller kanskje du gjerne vil ha noen gode tipps til en mer effektiv hudpleierutine i hverdagen. Du bestemmer selvfølgelig selv hvor mye du vil pleie huden din, og om du vil følge alle de trinnene vi foreslår i hudpleierekkefølgen nedenunder: 

  • Vask og eksfoliering

Det første du bør gjøre i forbindelse med den daglige hudpleierutinen din, er å vaske ansiktet og/eller kroppen. Bruk en ansiktsrens eller en dusjsåpe til effektivt å fjerne døde hudceller, skitt og bakterier. 1-2 ganger om uken kan du bruke en mild face- eller bodyscrub som renser i dybden.

  • Krem og lotion

Etter en dybdegående rens av huden er det viktig at huden får tilført næringsstoffer, fukt og evt. Vitaminer og mineraler fra en effektiv krem eller lotion.

  • Solkrem

Om sommeren skal solkremen påføres ca. 20 minutter før du går ut i solen. På den måten oppnår du den beste virkningen. Dessuten skal solkremen også først påføres etter de to foregående trinnene – med mindre du ikke påfører solkrem i forbindelse med hudpleierutinen din.

Hudpleie og sminke

Hvis du bruker sminke er det ekstra viktig at du husker å rense og pleie huden i ansiktet ditt. Når du bruker sminke kan noen av produktene lukke porene i huden og føre til kviser, hudormer, rødme og tørr hud.

Derfor – fjern sminkerester hver kveld og påfør en nærende fuktighetskrem. Du kan også velge økologiske sminkeprodukter og sminke uten parfyme. Velg alltid sminkeprodukter som passer til deg og hudtypen din. På den måten kan du selv gjøre noe for å redusere risikoen for irritert hud.

Hudpleie – husk vitaminer og mineraler

Det er ikke kun utefra du kan pleie huden din. Sørg også for å spise sundt og variert og suppler evt. Med kosttilskudd som bidrar til en normal hud. Du kan velge å bruke et kosttilskudd som er sammensatt spesielt til å fremme normal hud, men du kan også bruke enkelte vitaminer og mineraler. Se listen over produkter nedenunder:

Kosttilskudd som bidrar til en normal hud

Kjøp kosttilskudd som er sammensatt av forskjellige vitaminer, mineraler og urter som bidrar til et normalt hår:

Vitaminer som bidrar til en normal hud

Vitaminer finnes naturlig i kosten, men noen ganger kan det være nødvendig å supplere med et kosttilskudd. Noen vitaminer bidrar til en normal hud – det gjelder særlig vitaminene:

Mineraler som bidrar til en normal hud

Akkurat som vitaminer finnes også mineraler i kosten. Hvis man ikke spiser en variert kost kan man ende med å mangle noen av de essensielle mineralene som:

Kjøp hudpleieprodukter på Mecindo.no

På Mecindo.no finner du et stort utvalg av hudpleieprodukter til en god og effektiv hudpleie. Gjør noe godt for deg selv og kroppen din og slipp for tørr, irritert og kløende hud. Produktene kan brukes av de fleste og bestiller du i dag kan du ha de nye skjønnhetsproduktene dine innenfor 3-6 hverdager.

Du finner hudpleieprodukter fra merker som: Melissa, Avene, Australian Bodycare, Avivir, Bioderma, La Roche Posay og Neutrogena. Skulle du ha et spørsmål til et produkt eller ordren din, er du velkommen til å kontakte kundeservicen vår på mail eller telefon.