Collagen

Collagen (kollagen) er ett av mange proteiner som finnes naturlig i kroppen. Her finner du et stort utvalg av kollagenprodukter av den beste kvaliteten.

Se også utvalget vårt av kollagenpulver som ikke er registrert som kosttilskudd her

Viser 1 til 48 av 54 (2 sider )

Hva er collagen?

Collagen (kollagen) er ett av mange proteiner som finnes naturlig i kroppen vår. Akkurat collagen utgjør opp mot 1/3 av kroppens proteiner. Collagen finnes i minst 28 varianter, hvor særlig type 1 og 2 brukes i kosttilskudd og pleieprodukter.

Kroppens collagen mengde faller med alderen, hvilket starter allerede fra 30 årsalderen. Collagen-tapet er relativt stort og tilsvarer ca. 1-2% pr. år fra man er 30 år. En ung person har opptil 80% collagen i kroppen.

Collagen kan tilføres gjennom maten, men det krever at collagenet er i opptagelse peptidlengder. En peptid er korte kjeder av aminosyrer, og for at kroppen kan oppta og bruke collagenet skal den enkelte peptiden være i den helt riktige lengden.

Hva er collagen laget av?

Collagen er av animalsk opprinnelse og fremstilles enten av fisk, kveg eller gris. Hvis du ønsker et collegenkosttilskudd fremstilt av fisk, skal du velge «marine collagen». Uansett hvilket collagen produkt du velger, er det fremstilt av aminosyrene glycin, prolin og arginin.

Hudens oppbygning – hvor brukes collagen?

Huden vår består av tre lag, og det særlig det ene laget som inneholder collagen. Huden utsettes for mange påvirkninger hver dag, hvor noen sliter mer på huden enn andre. Været, varme, kulde, jobben, pleieprodukter er kun noen av de påvirkninger som huden utsettes for. Derutover endrer huden seg med alderen. Den blir slappere og får pigmenteringer. Grunnen til den slappere huden med rynker og linjer er at collagen nivået faller. De tre hudlagene er:

Overhuden

Faktisk består overhuden av to lag – hornlaget og basalcellelaget. Hornlaget er det vi kan se, altså hudoverflaten. Når hudcellene dør i hornlaget, kommer det nye celler til fra basalcellelaget.

Lærhuden

Lærhuden er det laget som sørger for at huden er sterk og elastisk. Det er især i dette laget man finner collagenet, og det har sin virkning.

Underhuden

Underhuden er det tredje og innerste laget som sørger for å beskytte mot slag og kulde.

Vi danner hele tiden nye hudceller, så når huden skaller av er det nye hudceller klare med det samme. Men de enkelte hudcellene har vært på vei i 4-6 uker.

Hvorfor mister kroppen collagen?

Vi kan ikke unngå at kroppen ister collagen – det skjer helt naturlig med alderen. Men det er noen endringer du kan gjøre for å redusere tapet. Nedenunder finner du noen av de tingene som kan forsterke collagen tapet:

 • Forurensning, fra bl.a. trafikk
 • Tobakk, røking og andre produkter med tobakkinnhold.
 • UV-stråler, kan føre til at man blir solbrent hvilket skader huden. Derfor må du alltid bruke solkrem for å unngå å bli rød. Man bør også helt unngå solarium bruk.
 • Stress, sørg alltid for å slappe av og gi kroppen din ro når du har mulighet til det. Hvis du er stresset, påvirker det hele kroppen din. Stress kan dessuten føre til dårlig søvn – og det er nettopp under søvnen at hudcellene regenereres.
 • Koffein, både fra kaffe, brus og energidrikker bør unngås i store mengder.

Kosttilskudd med collagen

På mecindo.no finner du alle de populære og effektive collagene tilskuddene. Noen av kosttilskuddene er også tilsatt melkesyrebakterier som bidrar til en sund og normal fordøyelse. En sund fordøyelse øker opptagelsen av de næringsstoffene som tilføres kroppen gjennom maten og fra kosttilskudd.

Du finner collagen tilskudd fra:

 • Biosym
 • Natur-Drogeriet
 • NDS
 • New Nordic
 • Vitabalans
 • Immitech

Forskjellen på de enkelte merkenes collagen tilskudd er typen av collagen som er brukt. Du kan lese mere om de enkelte typene collagen under hvert produkt.

De mest populære collagen-produktene er:

Biosym MoveFlex Collagen som med et innhold av type II collagen er lett for kroppen å oppta. Dessuten inneholder Biosym MoveFlex C-vitamin, mangan og kobber.

Collagen type II fremstilles skånsomt og inneholder hele tre peptidkjeder.

C-vitamin er et essensielt vitamin i forhold til collagen, da vitaminet bidrar til opptagelsen og produksjonen av collagen. Magnan bidrar til en normal dannelse og vedlikeholdelse av skjelettet og bindevev. Kobber bidrar til å vedlikeholde et normalt bindevev samt en normal pigmentering av huden.

Natur-Drogeriet Collagen Boost M. Hindbær inneholder hydrolysert collagen, C-vitamin, kiselpulver og hyaluronsyre. Hydrolysert collagen er collagen nedbrutt i peptider. Dette collagen kosttilskuddet finnes også i andre smaksvarianter.

New Nordic Skin Care Collagen Filler inneholder collagen, granateple og svart pepper. Collagenet i New Nordic Collagen tilskuddet stammer fra maritim kilde – altså fra havet. Hudpleietablettene gir deg, kroppen din og huden din næringsstoffer innenfra.

Skingain Plus er et kosttilskudd som inneholder både type I og II collagen, samt C-vitamin og antioxidanten pycnogenol. Pycnogenol hjelper huden til å bevare fukt, elastisitet og reduserer dessuten pigmenteringer i huden. Istedenfor tabletter/kapsler er Skingain Plus i pulverform. Bland 1-2 staver i et glass vann og drikk blandingen.

Hvor mye collagen?

Hold deg alltid til det enkelte produktets anbefalte daglige dosis. Det finnes ikke noen grense for daglig inntak av collagen i seg selv, men da mere eller mindre alle collagen kosttilskudd inneholder vitaminer, mineraler eller andre næringsmidler, skal du passe på å ikke innta for mange av disse.

Skjønnhetsprodukter med collagen

Vil du gjøre noe ekstra for huden din? Huden i ansiktet utsettes daglig for stress i form av forurensing, varme, kulde og bakterier. Med en pleiende og nærende ansiktskrem som inneholder collagen kan du styrke hudens naturlige skjønnhet.

Velg bl.a. mellom kremer og ansiktsmasker fra merker som Vichy, Iroha, Dr. Organic, Lavera, Beaute Pacifique og Fillerina. Du finner utvalget av ansiktspleie med collagen her!

På tross av at mange brands fremstiller kremer med innhold av collagen, er utvalget av hudpleieprodukter med collagen ikke særlig stort. Dette skyldes at mange collagen peptider har en sånn størrelse at de ikke kan trenge gjennom huden. Derfor er det mest anvendte og mest optimale å innta det primære kollagenet ditt gjennom maten og kosttilskudd.

Spis deg til collagen

Selv om collagen i dag finnes både i kosttilskudd og skjønnhetsprodukter, finnes det den helt naturlige måten å innta collagen på – nemlig gjennom maten din.

En del matvarer du spiser inneholder helt naturlig collagen. Innholdet av collagen varier i de forskjellige matvarene. Mange matvarer inneholder også de sunne fettsyrene og C-vitamin, som bidrar til en normal collagen-produksjon i kroppen. 

Noen av matvarene som innholder collagen er:

 • Fisk
 • Oksekjøtt
 • Gelatin
 • Kyllingkjøtt
 • Grønnsaker
 • Rød frukt

Matvarer som inneholder C-vitamin:

Mat som inneholder sunde fettsyrer:

Spesielt omega-3 fettsyrer øker collagen-produksjonen. Især innholdet av EPA har betydning for collagen i kroppen. Derfor kan du med fordel innta omega-3 i forbindelse med collagen-tilskuddet ditt. På mecindo.no finner du et stort utvalg av omega-3 fettsyrer, men du kan også få omega-3 ved å spise fisk. Særlig fet fisk har et høyt innhold av omega-3. Se utvalget vårt av omega-3 kosttilskudd på Mecindo her

Kjøp collagen på Mecindo.no

Finn det nye collagen kosttilskuddet ditt på Mecindo.no, og kom rynker og slapp hud i forkjøpet. Velg mellom kapsler, tabletter og pulver samt alle de populære merkene innenfor collagen – bl.a. Biosym, Natur-Drogeriet, NDS, Vild Nord og Plent Marine.

Visste du at vi på mecindo.no også forhandler et stort utvalg av medicare, kosttilskudd, helsekost og personlig pleie? Gå på oppdagelse i sortimentet vårt og velg de produktene du har bruk for. Når du bestiller får du levert varene dine innenfor 3-6 hverdager.

Har du spørsmål til ett produkt eller ordren din, så er du alltid velkommen til å kontakte mecindos kundeservice