Byggress

Rikt på mineraler & vitaminer

Hvorfor er byggress sunt?

Byggress har i flere tusen år blitt brukt til både mennesker og husdyr for dets helsebringende egenskaper. Gjennom historien, har byggress blant annet vært brukt til behandling av lidelser forbundet med eksempelvis hud, lever, blod og GI. De romerske gladiatorene spiste byggress for å sikre energi og utholdenhet i kamp, mens de gamle grekere anså byggress for å være en gave fra gudene. Byggress har blant annet også lenge vært anvendt i India som en del av Ayurvedisk medisin.

I dag er det mange som anser byggress for å være supermat. Byggress utrolig rikt på vitaminer som for eksempel vitamin A, B1, B2, B3, B6, C, E og K. Det inneholder dessuten magnesium, fosfor, kalium og andre essensielle mineraler som sink, jern og kalsium. Byggress inneholder faktisk 30 ganger mer vitamin B1 og 11 ganger mer kalsium enn kumelk. Det inneholder også seks ganger så mye karoten og nesten fem ganger så mye jern som spinat. Derutover, er det nesten syv ganger så mye vitamin C i byggress enn i appelsiner.

Byggress er dessuten rikt på det grønne pigmentet “klorofyll”, som blant annet fungerer som en naturlig detoxer som renser og transporterer avfalsstoffer ut av kroppen. Klorofyll har antiinflammatoriske, antibakterielle og sårhelende egenskaper, og kan dermed bidra til å bekjempe akne samt andre urenheter og infeksjoner i huden. Byggress har også et utrolig høyt innhold av antioksidanter og fytokjemikalier som blant annet bidrar til å opprettholde en ung og sunn hud. Fytokjemikaliene beskytter nemlig mot skader forårsaket av stråling, forurensning og andre miljøpåvirkninger.

Ettersom byggress er basisk, kan det bidra til å balansere kroppens pH-nivå og nøytralisere den syre som forekommer i en diett bestående av kjøtt og fettholdig mat. Byggress inneholder også 45 % protein, hvilket betyr at det kan fungere som en god kilde til protein for vegetarianere.

Gode grunner til å inkludere byggress i ditt kosthold:

  • Fullt av vitamin A, C og E, jern, kalsium, magnesium samt aminosyrer.  
  • Rikt på det gode, grønne stoffet klorofyll.  
  • Godt for huden. 
  • Godt for fordøyelsen. 
  • Bidrar til å senke kolesterolnivået. 
  • Bidrar til å rense blodet og leveren.  
  • Bidrar til å opprettholde sterke ledd. 
  • Booster ditt immunforsvar, hvilket bidrar til å holde deg sykdomsfri og full av energi.  

Hvordan anvendes byggress?

Byggress kan tilsettes i en rekke ulike oppskrifter og bør nytes som en del av et sunt og balansert kosthold. Du kan tilsette byggresspulver i din supermat smoothie, juice, vann eller annen drikke. Du kan også anvende det i matlagningen. Prøv for eksempel å tilsette byggresspulver i dine hjemmelagde müslibarer, i din suppe, bakst eller dipp for et ekstra tilskudd med gode næringsstoffer!

Men hva smaker egentlig byggress? Ettersom det er en type gress, vil det naturligvis smake av gress eller salat. Det smaker rett og slett grønt. Byggress har en noe søtere smak enn hvetegress, men nytes best utblandet i drikke eller mat. Byggress passer blant annet godt sammen med ingredienser som eksempelvis eple, friske bær, ingefær og sitron. Start med å tilføye en teskje byggress pulver og øk deretter mengden langsomt. Den optimale daglige mengde svarer til størrelsen av en spiseskje, og det anbefales samtidig å øke væskeinntaket. Du kan også innta byggress i form av kapsler, hvilket du også finner her på siden.

Ved oppbevaring av byggress, er det er viktig at det lagres i tett emballasje for å hindre at fuktighet fra luften trenger inn. Det er dessuten viktig å sørge for at det ikke eksponeres for sterkt sollys, ettersom næringsstoffene da vil brytes ned.

Stort utvalg byggress på Mecindo

Kjøp byggress og annet supermat pulver her på helsebutikken Mecindo.no. Finn det produktet som passer deg og ditt behov aller best. Her på siden finner du både byggress pulver og byggress kapsler.

Prøv for eksempel Green Origins Byggress Pulver eller Rainforest Foods Byggress Kapsler. Pulver egner seg, som nevnt, utmerket i din supermat juice og smoothie, mens kapsler er et godt alternativ dersom du er mye på farten, eller bare ønsker en lettvint måte å få i deg byggress på. De nevnte produktene er, som alle de andre byggressproduktene du finner på siden, fremstilt av økologisk byggress av høy kvalitet.