Velg Kategori

Korona test

Hjemmetest

Hvem kan bruke antigentesten?

Alle kan bruke antigenhjemmetesten. Barn under 14 år bør får hjelp av en voksen.

Hjemmetesten mot korona kan med fordel brukes av vaksinerte som ønsker å teste seg selv, før de skal møtes med andre mennesker. Hvis du har vært i større forsamlinger, f.eks. til en bursdag, et bryllup eller lignende, kan du bruke testen til å se om du har blitt smittet. Testen er også opplagt å bruke hvis du våkner med vondt i halsen og andre symptomer på korona.

En hjemmetest kan ikke brukes som koronasertifikat.

 

Antigentest, PCR-test og antistofftest

Kjenner du til forskjellen på de tre testene som brukes i deteksjon og bekjempelse av koronavirus?

  • Antigentest, den du kan kjøpe her hos Mecindo, går også under navn som hjemmetest, kvikktest og lyntest. Antigentesten foretas ved å pode nesen, hvor man analyserer podningen i en testkasse. Etter kun 15-20 minutter har du svaret på testen. Før var antigentesten kun mulig å foreta på et testsenter, men nå er det altså også mulig å gjøre det hjemme – derfor navnet hjemmetest. Husk – det er kun en antigentest som er tatt på et testsenter som gjelder som koronasertifikat.
  • PCR-test er den sikreste testen når det kommer til å påvise COVID-19 virusets RNA. PCR-testen foregår som regel ved å pode i halsen og betegnes som veldig sikker. Tiden fra man har foretatt testen og til man får et svar varierer en del. Det kan ta alt fra 6-48 timer. 
  • Antistofftesten brukes til å påvise om du har antistoffer i kroppen. Det skjer ved hjelp av en blodprøve hvor man måler antistoffene. Denne type test brukes normalt bare i spesielle kliniske situasjoner og ikke i forbindelse med vanlig koronavirus test. Kroppen din lager antistoffer hvis du har vært smittet med korona. Selv om du har hatt korona, kan du bli smittet igjen.

 

Hva koster en antigentest?

Du har sikker allerede bemerket at prisene på antigentester/hjemmetester har varieret en del. På et tidspunkt kunne produksjonen ikke følge med etterspørselen. Men nå er testproduksjonen godt med og har funnet et stabilt prisleie. Derfor er prisene på hjemmetest mot korona faldet vesentlig. 

Hos Mecindo gjør vi alt for å selge korona antigentest så billig som mulig, så du som forbruker lett kan teste deg selv og familien din for korona virus. Dessuten blir testene billigere, jo fler du kjøper av gangen. 

 

Det skal du gjøre når du har fått svar på antigen testen din

Når du har tatt en antigentest hjemme og fått svaret, er det forskjellig hva du bør gjøre etterfølgende, alt etter om testen vises som positiv eller negativ:

 

Resultatet mitt er positivt. Hva skal jeg gjøre?

Hvis resultatet er positivt og testkittet tydelig viser både kontrollstrek og teststrek, skal du følge anbefalingen hos de lokale myndighetene, og evt. kontakte relevant helsepersonell. Disse kan fortelle deg hva du skal gjøre som det neste.

 

Resultatet mitt er negativt. Hva skal jeg gjøre?

Hvis testkittet bare viser en tydelig kontrollstrek, kan det bety at du er negativ. Eller at konsentrasjonen av antigen er for lav til å bli oppdaget.

Hvis du har symptomer (hodepine, feber, migrene, mistet lukte- og smakssans osv.) bes du kontakte legen din, eller det som blir anbefalt av lokale myndigheter. 

Hvis du ikke er sikker, kan du gjenta testen med et nytt testkitt.

 

Husk vernemidler og god hygiene

Hvis du mistenker at du er smittet, eller skal ut å reise kan det være nødvendig med munnbind. Her hos Mecindo finner du munnbind av den beste kvaliteten (link). Vi forhandler både engangs munnbind Type IIR og stoffmunnbind.

En håndsprit er gods å ha i vesken, i bilen eller på skrivebordet. På den måten kan du lett og raskt sprite av hendene av etter å ha tatt på f.eks. dørhåndtak, eller andre overflater mange er i kontakt med. Dermed kan du redusere risikoen for smitte, både med korona virus og andre sykdommer. Vask alltid hender når det er mulig, og bruk håndsprit når vann og såpe ikke er tilgjengelig.

 

Kjøp coronatest hos Mecindo

Mangler du en eller flere antigentester til hjemmebruk? Så finner du hjemmetester til gode billige priser hos Mecindo. Testene er CE-godkjente, så du er sikker på å få en effektiv og godkjent hjemmetest/antigentest.

Husk – jo fler antigentester du kjøper, jo billigere blir de.