Acai

Økologiske & rike på antioksidanter

Hva er Acai?

Acaibær er små, mørkelille bær som minner om blåbær eller små vindruer i størrelse og form. Bærene har et naturlig lavt innhold av sukker, hvilket gir dem en syrlig smak. De eksotiske bærene vokser naturlig i klaser av 500 til 900 på Acaipalmer i Amazonas regnskoger, hvor de gjennom flere tusen år har blitt spist av de lokale for sin smak og sitt gode næringsinnhold. Det er først i de senere år, at bæret har blitt populært i andre deler av verden, heriblant Norge.

Acaibær høstes som regel for hånd for å skåne bærene mest mulig. Som forbruker, er det dog vanskelig å få tak i acai som friske bær, ettersom de er så skjøre. Et acaibær inneholder kun 10 % fruktkjøtt og saft, mens resten består av en meget stor kjerne. Det er kun fruktkjøtt og saft fra acaibær som benyttes, hvilket gjør det til en relativt krevende og dyr prosess å høste store mengder acai bær.

Hva er Acai godt for?

Acai inneholder mange gode næringsstoffer i form av blant annet vitaminer, kostfibre og antioksidanter. Acai bær anses dessuten av mange for å være supermat med en rekke positive egenskaper (som dog ikke er vitenskapelig bevist). Noen av de påståtte positive egenskapene er:

 

  • Godt for hjertet: Acaibær er, som rødvin, rike på anthocyanin som menes å kunne senke blodets nivå av dårlig kolesterol. Acaibær inneholder faktisk 10-30 ganger mer anthocyaniner enn rødvin. Videre er acaibær rike på plantesteroler som kan forbedre blodsirkulasjonen og forebygge blodpropper.  
     
  • Sunn hud: Mange skjønnhetsprodukter inneholder allerede acaiolje, takket været dets gode innhold av antioksidanter. De innfødte brasilianerne har gjennom århundrer spist acaibær mot en lang rekke hudlidelser.  
     
  • Bedre fordøyelse: Noen mener at et jevnlig inntak av acaipulver kan bidra til et normalfungerende fordøyelsessystem og forebygge ubehagelig problemer som forstoppelse og oppblåsthet. Acaibær menes også å ha kraftige detox egenskaper, og er dessuten en fremragende kilde til gode kostfibre.  
     
  • Mer energi: Det hevdes at alle de gode næringsstoffer og egenskaper ved acaibær til sammen bidrar til å gi deg et generelt høyere energinivå i løpet av dagen.  

 

Hva er acaipulver?

Acaipulver er det ferdige produkt som oppnås når de ferske acaibærene er blitt gjennomarbeidet. Prosessen kan variere fra produsent til produsent, men den mest anvendte metode (som også er den beste, etter vår mening), er å frysetørke bærene skånsomt uten å varme dem opp til over 40 grader på noe tidspunkt. Dette resulterer i et fint RAW acaipulver, hvor de gode næringsstoffene og den gode smak av rå acaibær er beholdt.

Acai i form av kapsler og piller

Acaibærene blir umiddelbart etter plukning, skånsomt malt til pulver, før de videre kan bearbeides til acaipiller eller acaikapsler. Acaipiller og acaikapsler er lettvint å innta som et sunt og næringsrikt kosttilskudd når du er på farten, mens acaipulver derimot egner seg godt i din smoothie, juice eller yoghurt.

Smaken av acaibær kan best beskrives som en blanding av bær og sjokolade, og kan dermed også tilføre dine måltider en ny og spennende smaksnyans. Kun fantasien setter grenser. Enten du velger mirakelbæret som acaipulver, acaikapsler eller acaipiller, er du sikret de ernæringsmessige fordelene som bærene tilbyr.

Mecindo gjør det enkelt å leve sunnere

Er du ute etter et naturlig og økologisk tilskudd av acai? Her på helsebutikken Mecindo kan du kjøpe acaibær i flere ulike varianter:

 

 

Prøv et av de ovennevnte produktene eller noen av de andre variantene vi har å tilby. På markedet finnes det en del produkter, hvor det på emballasjen står “inneholder acai” eller “inneholder acaibær”. Dette betyr nødvendigvis ikke at produktet har de samme egenskaper som produkter som kun inneholder ren acai. Blant vårt sortiment her på helsebutikken Mecindo.no, finner du kun produkter med 100 % acai. Finn det som passer deg best.