Bad & dusj

Alt du trenger

Viser 1 til 48 av 513 (11 sider )

Har du en travel hverdag?

Det kjenner vi til alle sammen, å ha en travel hverdag i et høyt gir. Da kan det noen ganger være veldig vanskelig å roe seg ned igjen og vi ender med å ta dagens stress inn i det aller helligste stedet, nemlig hjemmet vårt.

Opplever du noen ganger dette vil vi anbefale deg å ta et deilig avslappende bad eller dusj. Det skjer et eller annet med kroppen når den står under dusjen og dråpene treffer huden. Kanskje er det lyden av vannet, kanskje noe annet. Men de fleste av oss kan nok nikke gjenkjennende til den avslappende effekten av å ta en dusj eller et bad.

Opplever du at det fortsatt kjører rundt i hodet på deg, så bruk ekstra lang tid på å vaske håret med en deilig sjampo og gi deg selv en avspennende hodebunnsmassasje. Etter dusjen vil du sikkert komme til å føle deg fornyet og være klar til å nyte resten av dagen.

Skal man dusje hver dag?

Inntil for ganske nylig var det ikke normalt at nordmenn dusjet hver dag. I dag dusjer ca halvparten av oss daglig. Det finnes ikke noen vitenskapelige beviser for at det å ta en dusj hver dag er nødvendig, men vi vet alle sammen at det gir en følelse av velvære å være ren. Dessuten er det også sånn at kroppen skal av med fler tonns døde hudceller i løpet av et menneskeliv og hvis dette ikke fjernes jevnlig (med vann), er det større risiko for infeksjoner. Men det er et par ting du skal tenke over hvis du dusjer hver dag:

  • Unngå å bruke såpe på store hudoverflater, fordi huden ikke tåler å miste hudfettet – spesielt om vinteren.
  • Bruk såpe ved de naturlige åpningene – mellom bena og baktil – og i armhulene. Føttene vaskes også med såpe for å unngå sopp.
  • Vannet skal være omkring 40 grader varmt. For varmt vann er ikke sundt for huden og kan gi elveblest, hevelser, svie og kløe.
  • Ikke vask håret med sjampo hver dag, men en til to ganger om uken.

Mangler du den beste dusjrutinen?

Her kan du få vårt bud på den beste dusjrutinen. Nå det hele på halvdelen av tiden og gi deg selv litt hverdags luksus.

  • Skrubb mens du venter – Tid til å nyte kommer ikke alltid i første rekke i en travel hverdag. Men hvis du har en skrubb stående på badet er det lettere å gjøre det til en vane å bruke den to ganger om uken, mens du har balsam eller kur i håret.
  • Rens i dusjen – Det er ikke alltid at man har tid og overskudd til å rense huden sin. Gjør det lettere for deg selv med et renseprodukt som kan stå i dusjen.
  • Få styr på sveisen – En balsam behøver som regel ikke å sitte i håret mer enn et par minutter, og gjør håret mye lettere å håndtere etter dusjen.
  • Beroligende Aloe Vera – Etter dusjen er det viktig å smøre seg inn, da dusjen uttørker huden, og rett etter dusjen tar huden mye bedre imot fukten. Aloe Vera virker beroligende på huden, og er veldig god og pleiende å bruke.