Kolikk

Effektive dråper mot spedbarnskolikk

Dersom babyen gråter intenst, kraftig og utrøstelig i flere timer i strekk kan det være et tegn på at babyen sliter med kolikk.

Det er ikke helt kartlagt hva slags smerter som oppstår hos spedbarn som sliter med kolikk, men man tror det kommer av at barnet sliter med magesmerter og problemer med fordøyelsen. Kolikk kan også komme av andre årsaker. Kolikk kan forekomme av gasser i magen.

Kolikk kan føre til at barn føler seg hjelpeløse ettersom man ofte ikke får barnet til å stoppe å gråte. Kolikk går ofte over av seg selv etter 3 til 4 måneder. Omtrent hvert 6 barn sliter med kolikk.


Les mer Skjul

Symptomer på kolikk  

Det er som sagt ikke helt klart hva årsaken til kolikk er, men det skyldes vanligvis at barnet sliter med magesmerter, men også forstoppelse og oppblåsthet.  

Barnet bil ofte skrike mye og kan risikere å bli helt rød i ansiktet på grunn av anstrengelsen. Barnet kan også trekke knærne opp mot magen eller stramme og strekke ut bena.  

Det forekommer ofte et tydelig mønster der barnet gråter mye på ettermiddagen og kvelden i perioder. Dette mønsteret er ofte et tegn på kolikk  

Behandling

Det finnes ikke bare en metode som reduserer kolikk hos barn ettersom alle er forskjellige. Man kan prøve å redusere ubehageligheter ved å gi barnet massasje for å hjelpe barnet med å få gassene ut av magen.

Midlertidig allergi mot laktose kan også være en årsak til at spebarn utvikler kolikk. Forskjellige produkter finnes for å fjerne laktosen fra morsmelk og morsmelkerstatning.

Her hos Mecindo.no selger vi en rekke ulike produkter og hjelpemidler som kan bidra til å hjelpe barn som sliter med kolikk. Vi selger produkter som fjerner laktose fra melk og også andre dråper som reduserer gass i magen. Med trygg bestilling og rask levering vil du raskt og enkelt kunne hjelpe ditt barn


Les mer Skjul