Velg Kategori

Eggløsningstest

Viser når du er mest fruktbar

Visste du at ett av to par som forsøker å bli gravide, prøver på feil dager i måneden? Man tar ofte feil om når man tror den optimale tiden for eggløsning befinner seg. Mange tror at temperaturen stiger når kvinnen har eggløsning, når det i virkeligheten er etter eggløsningen at det skjer en temperaturstigning.

Så hvordan fungerer eggløsningstest? Ønsker du å bli gravid raskt, kan du med fordel anvende en eggløsningstest. Eggløsningstesten sporer økningen i hormoner 24-36 timer før eggløsning, slik at man på forhånd vet når man er i en fruktbar periode og har størst sjanse for å bli gravid. Her på siden finner du blant annet Clearblue Digital Eggløsningstest som gir deg klare resultater, slik at du ikke behøver å bekymre deg for om eggløsningstesten ikke er riktig.

Symptomer på eggløsning

Symptomer på eggløsning varierer fra person til person. Noen kvinner kjenner svake smerter ved eggløsning, men mange kjenner faktisk ingenting. Dagene innen eggløsning kan du ofte kjenne en svak smerte i magen som minner om mensensmerte. Dette oppstår fordi eggstokkene gir slipp på egget. Innen eggløsning, kan du også legge merke til forandringer i utfloden. Den blir mer seig, men stadigvekk klar. Dagen etter eggløsningen, stiger temperaturen opptil en halv grad. Mange kvinner kan også oppleve å bli ømme i brystene rett etter eggløsningen.

Det er selvfølgelig en god idé å kjenne til de ulike symptomene på eggløsning, dersom man prøver å bli gravid. I tillegg vil en god eggløsningstest kunne hjelpe deg med å følge med på når du har eggløsning. Med en eggløsningstest kan du nemlig være sikrere på om du har eggløsning eller ikke, slik at du og din partner kan sørge for å ha samleie på det rette tidspunkt.

De fleste har nok hørt at man har eggløsning på dag 14 i syklusen, men dette vil faktisk variere ut i fra lengden på nettopp din personlige syklus. Kvinner har ofte ulike syklus. Eggløsningen inntreffer gjerne den 14. dagen dersom du har en 28 dager lang syklus. For dem med uregelmessige sykluser, kan det være ekstra utfordrende å vite eksakt når man har eggløsning. Dersom du synes det er vanskelig å regne ut når du har eggløsning og befinner deg i en fruktbar periode ut i fra sykluslengde, kan en eggløsningstest eller fertilitetsmonitor enkelt hjelpe deg med dette.

Hvor stor er sjansjen for å bli gravid?

Det er størst sjanse for å bli gravid i dagene rundt eggløsning. Om du treffer riktig på eggløsningen, kan din sjanse for å bli gravid likevel variere. Dette er ofte avhengig av din alder. Er du mellom 15-20 år, har du omtrent 40 prosents sjanse for å bli gravid i løpet av et samleie rett før eller under eggløsning. Sjansen for å bli gravid minskes med alderen. Er du 30 år, har du ca. 25 prosents sjanse for å bli gravid. Er du 40 år eller eldre, er det omtrent 5 prosents sjanse for å bli gravid. Uansett hva din alder er, vil en eggløsningstest definitivt være et godt hjelpemiddel.

Ettersom det er størst sjanse for å bli gravid i dagene rundt eggløsning, bør dere forsøke å ha samleie annen hver dag i perioden hvor du venter eggløsning. De anbefales å begynne allerede tre dager før eggløsningen og ha samleie i ca. en uke. Herved kan man nærmest være sikker på at eggcellen og sædcellen på et eller annet tidspunkt kommer til å møtes.

Hvis du har forsøkt å bli gravid i over ett år uten hell, bør du overveie å kontakte din lege eller gynekolog for en sjekk. Ofte er det kun små endringer som skal til for å få det hele på rett kjør igjen.

Øk din sjanse for å bli gravid

Øk dine sjanser for å bli forelder med opptil 90 % med en eggløsningstest. Eggløsningstestene er enkle i bruk og sporer dine mest fertile dager. Hold øye med dine mest fertile dager med en eggløsningstest. Kjøp din eggløsningsmonitor eller eggløsningstest på nett her på Mecindo for å øke sjansen for å bli gravid fort. Vi tilbyr flere ulike varianter, blant annet den populære Clearblue Eggløsningstest, slik at du kan finne den som passer deg aller best. Husk at en eggløsningstest ikke kan garantere graviditet, men at den definitivt kan hjelpe deg langt på vei i kombinasjon med en sund livsstil.