Sårbehandling

Effektive produkter til sårbehandling

Sårbehandling er viktig for sårhelingsprosessen

Sårhelingsprosessen kan deles opp i tre ulike stadier:

 

  1. Irritasjonsfasen (inflammasjonsfasen), hvor blødningen stoppes og celler stimulerer heling. 
  2. Granulasjonsfasen, hvor det dannes nytt vev. 
  3. Modningsfasen, hvor ny hud vokser over det nydannede vev. 

 

Et av grunnprinsippene i sårbehandling er renslighet, og det er viktig å huske på at såret får puste og at det holdes tørt. Så snart man får et sår, vil de hvite blodlegemer strømme til såret for å bekjempe bakterier, og det er derfor viktig å bruke rene (og evt. sterile) kluter til å rense sår, nettopp for å fremme den rensning som kroppen selv sørger for.

Plastre, bandasjer og lignende beskytter det sårbare såret fra berøring og utefrakommende bakterier, slik at risikoen for infeksjon i sår og stygge arrdannelser holdes på et minimum.

Sår av ulike slag

Sår forekommer i alle størrelser og former. Det kan være små overfladiske sår, for eksempel i form av skrubbsår, som kun trenger å bli renset og dekket med et plaster. Det kan også være større sår i huden som behøver ekstra behandling i form av rensing, desinfeksjon og beskyttelse. Er hudområdet rundt såret sart og ømfintlig, finner du her også plastere og bandasjer som er egnet til dette og som heller ikke klistrer seg i såret ved anvendelse og skift.

Alt dette og mer kan du finne her på Mecindo. Det er viktig at man velger et type produkt som passer til nettopp det såret man har, om det så er et trykksår, bensår, brannsår, skrubbsår, kroniske sår eller kirurgiske sår.

Det kan være en god idé å rådføre deg med din lege om den beste behandlingsmetode for at såret skal kunne lege så bra og raskt som mulig. Et åpent sår kan bli infisert, dersom det ikke får rett behandling. Om du har infiserte sår, eller risikerer å få infeksjon i sår, kan det kreve avanserte produkter for å skape et optimalt sårhelingsmiljø og en raskere sårhelingsprosess.

Mecindo tilbyr blant annet ulike typer sårbehandling som bidrar til å redusere risiko for betennelse i sår og som bygger opp en bakteriebarriere for å fremme god sårheling. Her inngår for eksempel Allevyn og Aquacel bandasje med ionisk sølvkompleks for en antimikrobiell virkning, samt bind med vann- og bakteriebarrierer som forhindrer at vann og bakterier trenger inn i såret.

Sårheling kan ta lang tid

Det kan gå fra to til tre uker før et sår er leget, og for noen kan det også ta lengre tid. Er det for eksempel snakk om et stort og dypt sår, er det utrolig viktig å rense såret daglig og å gi såret lov til å puste og tørke innen nye forbinninger settes på såret. For å oppnå den optimale sårbehandling, er det dessuten viktig å være oppmerksom på hvilke faktorer som kan påvirke sårhelingen, nettopp for å kunne forebygge disse.

Det er flere faktorer som kan forsinke sårhelingen, bl.a.:

 

  • Bakterier og fremmedlegemer (kan medføre infeksjon i sår) 
  • Dårlig blodtilførsel til såret 
  • Dårlig oksygentilførsel 
  • Vevsskade (f.eks. ved kløing og skraping) 

 

Her på helsebutikken Mecindo forhandler vi utelukkende produkter av den beste kvalitet til din sårpleie, slik at du kan være sikker på å få gode produkter når du behøver det som mest og sikre en raskere og penere sårheling.

I tillegg til at man bør sikre seg de optimale behandlingsproduktene til ens sårtype og dets tilstand og behov, er det dessuten viktig å sørge for at man har en variert kost som inneholder de vitaminer og mineraler som kreves for å fremme sårhelingsprosessen. Immunforsvaret har nemlig bruk for en rekke vitaminer og mineraler for å fungere optimalt. Man bør dessuten redusere forbruket (om ikke unngå det totalt) av tobakk, da dette kan forstyrre sårhelingen.

Kjøp god sårbehandling på Mecindo

Det kan absolutt være en god idé å ha et lite lager av sårbehandlingsprodukter der hjemme – spesielt hvis du har barn, eller hvis du vet at dine sår gror langsomt, og derfor skal sørge for å være godt forberedt dersom du har behov for å kunne rense sår hurtigst mulig og med gode tilpassede produkter.

Her hos oss på Mecindo finner du alt det du trenger til enhver situasjon som krever behandling av sår. Kjøp produkter til behandling av brannsår, skrubbsår, leggsår og mye mer. Med de riktige produktene kan du enkelt bidra til at behandlingen blir mindre belastende og smertefull. Kjøp sårbehandling av høy kvalitet på nett til alt fra akutte til kroniske sår, og ikke minst til rimelige priser og med hurtig frakt.