Bipollen

Naturens egne vitaminpiller

Hvorfor bipollen?

Bipollen er et universelt verdsatt næringsstoff – både opp gjennom historien og i dagens vitenskapelige forskning, mye takket være dets gode næringsinnhold og bemerkelsesverdige evne til å tilføre menneskekroppen energi.

Bipollen inneholder nesten alle næringsstoffer som menneskekroppen har behov for. Bipollen er særlig rikt på proteiner og B-vitaminer som eksempelvis B6 og B12. Bipollen inneholder dessuten en rekke mineraler som magnesium, jern, kalsium, silisium og mangan. Derutover, inneholder bipollen essensielle fettsyrer som kroppen har bruk for.

Hvordan produseres bipollen?

Alle blomstrende planter på jorden produserer pollen – en del av de hannlige reproduksjonsenhetene i planten. Bipollen er pollen som innsamles og deretter lagres av honningbier i deres kuber. Bipollen er en “pollenball” som er pakket av honningbiene. Bipollen forekommer derfor som små korn/pellets, som i noen produkter er blitt malt til pulver. Det sies at hvert korn inneholder mer enn to millioner blomsterpollenkorn, og at en bie bruker åtte timer om dagen i en hel måned for å innsamle mengden svarende til én teskje med bipollen.

Bipollen og pollenallergi?

Du lurer kanskje på om man kan innta bipollen når man har pollenallergi? Det har blitt dokumentert at enkelte individer som har vært plaget av pollenallergi, har utviklet immunitet og blitt kvitt allergien ved å innta bipollen, men det gjøres oppmerksom på at det også har blitt rapportert om en rekke bivirkninger. Allergiske personer frarådes derfor å spise det uten samråd og overvåkning av lege, ettersom det kan fremkalle sterke allergiske reaksjoner som eksempelvis astma.

Hvordan anvendes bipollen?

Bipollen anvendes av mennesker i store deler av verden. Det er derimot mange som ikke er fullt klar over alle de helsefordelene bipollen egentlig har.

  • Energi: Bipollen har et høyt innhold av energi, og kan derfor fungere som et utmerket naturlig energitilskudd. Innholdet av karbohydrater, protein og B-vitaminer kan bidra til å holde deg gående hele dagen.  
     
  • Hud: Bipollen er ofte anvendt i produkter ment til å behandle inflammatoriske tilstander og hudirritasjoner som psoriasis eller eksem. Det menes at aminosyrene og vitaminene bidrar til beskyttelse av huden og cellefornyelse.  
     
  • Immunsystemet: Det sies at bipollen kan booste immunsystemet, blant annet ved å innholde antioksidanter som kan beskytte cellene mot frie radikaler.  
     
  • Det kardiovaskulære system: Bipollen inneholder en stor mengde rutin; en antioksidant bioflavonoid som blant annet kan bidra til å styrke blodårene og regulere kolesterolnivået.  

Dette er bare noen av de gode helsefordelene ved bipollen. Bipollen pulver er meget allsidig, og du kan med fordel nyte det i en smoothie eller sammen med din müsli. Du kan også prøve å blande bipollen i grøt, vafler eller pannekaker, eller å strø det på desserter for ekstra næring. En annen mulighet er å tilsette det i brøddeigen når du baker brød. Herved øker du naturlig brødets næringsinnhold.

Smaken varierer avhengig av hvor bipollenet kommer fra, men det har generelt en lett søtlig og blomstret smak.

Hvor mye bipollen anbefales daglig?

Det anbefales å innta 1-2 teskjefulle (ca. 5-10 g) bipollen pulver pr. dag, men dosen kan gradvis økes til 1-2 spiseskjefulle pr. dag etter behov.

Stort utvalg av bipollen på Mecindo

Bipollen fås i en rekke ulike varianter her på Mecindo, både i form av bipollen pulver og bipollen granulat (eller pellets). Superfruit Bipollen er fremstilt av økologisk pollen fra Nord-Europa. Smaken i det nordeuropeiske bipollenet er noe mildere enn for eksempel det spanske. Det innsamlede bipollenet tørkes ved lav temperatur, sorteres og kontrolleres innen den pakkes.

Uansett hvilket supermatprodukt fra Mecindo du velger, kan du være sikker på at det hjelper med å holde deg, ditt humør og din kropp på topp! Kjøp ditt 100 % naturlige bipollen pulver eller bipollen granulat her på helsebutikken Mecindo.no!