Kirurgisk tape

Flere ulike varianter

Kirurgisk tape, eller fikseringstape, anvendes for å holde forbindinger på plass eller i tilfeller hvor du behøver ekstra fiksering. Her på helsebutikken Mecindo, finner du kirurgisk tape i flere ulike materialer og størrelser og fra flere kjente merker – alle til rimelige priser og med flere nyttige bruksområder, slik at du enkelt kan finne den tapen som passer best til nettopp ditt formål. 

Les mer
Les mer Skjul

Kirurgisk tape i ulike varianter

Ved kjøp av kirurgisk tape, er det viktig å tenke på hvilket formål man skal anvende tapen til. Kirurgisk tape finnes både i bredt og smalt format, elastisk og uelastisk samt til både sensitiv og normal hud. Det er viktig å anvende en god kirugisk tape, blant annet for å holde din forbinding på plass og dermed hindre den i å rulle seg opp og falle av. Det er også viktig at den kirurgiske tapen lar huden din puste og kan settes på og fjernes uten at huden din blir sår eller skadet. Har du bruk for en bandasje eller tape som dekker større deler av kroppen, har vi til og med tubeformede og fleksible bandasjer i ulike størrelser, heriblant Tubifast 2-Way Stretch.

Kirurgisk tape til ulike formål

I tilfeller hvor såret ikke er dekket av en selvheftende forbinding, kreves det en kirugisk tape, eller fikseringstape, for å holde forbindingen ordentlig på plass. I noen tilfeller kreves det en elastisk tape for at huden skal kunne forbindes ordentlig, og i andre tilfeller skal forbindingen også sitte på i lengre tid. Det er derfor viktig å velge en kirurgisk tape som både har godt feste og er behagelig å anvende og fjerne.

Dersom du opplever å ha ømfintlig og sensitiv hud, kan det være en god idé å velge en tape som er formbar og skånsom mot huden. Avhengig av sårets spesifikke størrelse og form, kan du selv klippe tapens lengde og størrelse til for en optimal passform. En kirurgisk tape kan være god å ha hvis du ønsker å sikre et godt feste og samtidig et godt sårhelingsmiljø. Det kan derfor være nyttig å ha en kirurgisk tape liggende der hjemme, slik at du raskt kan være forberedt dersom ulykken plutselig skulle inntreffe. Her på Mecindo finner du et stort utvalg av kvalitetsprodukter til en billig pris.

Kirurgisk tape og idrett

Dersom du er glad i å dyrke sport eller idrett – uansett om du er mosjonist eller eliteutøver, er du sikkert helt klar over hvor lite som skal til før man kommer til skade. Sår og skader forekommer ofte i flere ulike sportsgrener, men har man en kirurgisk tape tilgjengelig i nærheten, er man godt forberedt på uheldige situasjoner. Uansett om det er et skrubbsår eller en forstuet fot, kan en kirurgisk tape hjelpe ved å binde foten eller hjelpe til å feste forbindingen og gi beskyttelse av såret. En kirurgisk tape har mange gode fordeler og egner seg til flere ulike typer situasjoner og formål, hvilket gjør den fordelaktig å medbringe i treningsbagen på trening eller kamp.  

Kirurgisk tape etter operasjon

Kirurgisk tape anvendes ofte i forbindelse med operasjon for å holde bandasjer på plass, beskytte sår som er sydd igjen med sting eller for å holde sår lukket. Her på Mecindo finner du flere skånsomme og komfortable produkter som er skånsomme og bidrar til minimal hudirritasjon ved anvendelse og fjerning. Produktene er av høy kvalitet og velegnet til anvendelse under og etter operasjon for å sikre optimale sårhelingmiljø. Den kirurgiske tapen kan også anvendes for å feste blant annet tuber, slanger og stomiposer.  

Tape ved kompresjonsbehandling

En kirurgisk tape kan være bra og nyttig å anvende ved kompresjonsbehandling. Avhengig av skaden du har, kan du her hos oss på Mecindo finne kirurgisk tape i ulike varianter som egner seg til kompresjonsbehandling. Når det er snakk om kompresjonsbehandling, er det ofte snakk om to ulike typer. De to hovedtypene er elastisk- og uelastisk kompresjon. Kompresjonen varierer avhengig av om personen står, går eller er i hvile. Den uelastiske kompresjonen gir et enda større trykk enn den elastiske tapen eller badasjen. Trykket oppstår mellom muskelen og kompresjonsbandasjen ved muskelaktivitet. Velg din kirurgiske tape med omhu og rådfør deg eventuelt med din lege om du er i tvil om hvilken kompresjons som passer deg og din situasjon best.  

Behold tapen på i dusjen

I flere tilfeller vil man gjerne kunne dusje uten å måtte behøve å bytte forbindinger hver dag. Unødvendige skift av forbinding blir ikke bare dyrt for lommeboken i lengden, det kan også forstyrre sårhelingsprosessen, slik at det går lengre tid før såret er helet. Vi har produkter som både er vannavvisende og vanntette. Flere av våre produkter på Mecindo lar huden puste, samtidig som at de gir deg muligheten til å dusje med forbindingen på uten at kvaliteten på forbindingen svekkes. Blant annet har vi den populære Mepitac Tape.