Natur-Drogeriet Nigellafrøolje/Svartfrøolje Kaldpresset Øko
Svart Spisskummenolje som kan brukes både til hud og mat
100 mlTidsbegrenset tilbud
Spar 193,99 kr
23 dager igjen
Se fraktkostnader
Beskrivelse
Nigellafrø er kjennetegnet ved sin harde konsistens og intense svarte farge. Smaksmessig tilbyr de en kompleksitet med sin tydelige bitterhet, som kan minne om smaken av karse, en kraftig pepperaktig styrke, og en subtil sødme. Aromaen av nigellafrø gir gjenklang av duften fra tyrkisk brød, noe som bærer bud om frøenes rike kulturhistoriske bruk i Midtøsten, hvor de ærbødig betegnes som "Det sorte gull".
Dypere Innblikk i Nigella Også kjent som svartkarve, er nigella en av de eldste dyrkede planter kjent for mennesket. I dagens matlaging brukes nigellafrø flittig som krydder i Midtøsten, i middelhavsområdet og i India. Frøene er spesielt populære som topping på brød. Fra Cleopatras tid har nigellaoljen vært høyt verdsatt for sine kosmetiske egenskaper, da den er kjent for å gjenoppbygge hudens lipidbarriere, noe som bidrar til å bevare hudens naturlige fuktighet og fremme en strålende og sunn hud. Oljen er allsidig og kan brukes både utvortes og innvortes, hvor dens særegne smak bevares. Anbefalt Bruk Til inntak anbefales det å konsumere en halv til en teskje av oljen daglig.
Til utvendig bruk fungerer nigellaolje som en rikholdig hudpleiebehandling for hele kroppen, og er spesielt god for tørre og sprukne områder på hæler, knær, hender og albuer. Den er også svært effektiv for behandling av slitte hårspisser.
Fordeler med Natur-Drogeriet Nigella Frøolje Kaldpresset Ø:
- Økologisk
- Fuktighetsgivende
- Mykgjørende
- Deilig duft
Brugsanvisning og forholdsregler:
Kan anvendes indvortes og udvortes. Bemærk: Naturlige fedtudfældninger kan give uklarheder i olien.
Oprindelsesland:
DK-ØKO 100 Ikke-EU jordbrug
Opbevaring:
Mørkt og ikke for varmt.
Næringsinnhold pr. 100g: | |
---|---|
Energi | 3700 kJ / 900 kcal |
Fett | 100 g |
- hvorav mettede fettsyrer | 16 g |
Karbohydrater | 0 g |
- hvorav sukkerarter | 0 g |
Protein | 0 g |
Salt | 0 g |