Natur-Drogeriet Rosenkronblad
Den parfymerte smaken er god til desserter, bakevarer og orientalske retter
100 gSe fraktkostnader
Beskrivelse
Rosenknopper er en fryd for øyet. Den aromatiske duften og parfymerte smaken deres stimulerer flere sanser, og bruksmulighetene er mange. Rosenknopper kan brukes til å lage roseolje.
Roseolje er fantastisk i matlaging og kan for eksempel brukes i brød- og kakebaking, til desserter og til retter fra Midtøsten. Roseknopper inngår også som ingrediens i marokkanske krydderblandinger, f.eks. Ras el Hanout.
Roseolje lages ved å helle tørkede roseknopper med f.eks. raps- eller maisolje og la trekke. Lengden på tørketiden og mengden roseknopper bestemmer smaksstyrken til roseoljen. Roseolje må lages av tørkede blomster, da det er for mye fuktighet i de friske. Dette kan føre til at oljen harskner. Oljen kan evt filtreres før bruk.
Fordelene ved Natur-Drogeriet Rosenknopper
- Kan brukes til å lage roseolje
- Roseolje brukes i brød- og kakebaking
- Kan også brukes til te
Produktbeskrivelse fra leverandør
Brugsanvisning og forholdsregler:
½-1 tsk. urter pr. kop kogende vand. Trækketid 5-10 minutter. 1-3 kopper dagligt. Sies med tefilter.