Er du nysgjerrig på hvordan du kan benytte den fantastiske råvaren tofu i både det salte og det søte kjøkkenet? Dykk ned i de 5 utvalgte oppskriftene våre her på siden, som alle viser tofu på en enkel og velsmakende måte.
5 velsmakende oppskrifter med tofu
1. Vårlige asparges med Silketofu og Tamari
En lett og deilig oppskrift som kombinerer sprø asparges med den myke teksturen av silketofu, krydret med tamari for en dyp umamismak.
2. Tangsalat med Tofu og Tomater
En frisk og nærende salat hvor myk silketofu og saftige tomater møtes med tang, alt sammen bundet sammen av en umamirik dressing.
3. Super enkel Tofu Bringebærmousse
En dessert som overrasker med sin kremethet og friske smak av bringebær, basert på silketofu som hovedingrediens.
4. Gresskar pai med Vaniljetofukrem
En plantebasert tolkning av den klassiske gresskarpaien, toppet med en luftig og søt vaniljetofukrem som tilfører et moderne preg.
5. Scrambled Tofu Vegansk Eggerøre med Karri
Et spennende alternativ til tradisjonelle eggerøren, hvor tofu røres med karri og gurkemeie for en fargerik og krydret start på dagen.
Vårlige asparges med Silketofu og Tamari
Ingredienser:
- 1 pakke Clearspring økologisk Japansk silketofu
- 2 teskjeer Clearspring økologisk Sesamolje
- 1 teskje revet ingefær
- 1 fedd hvitløk i tynne skiver
- Et bunt grønne asparges eller andre grønne grønnsaker
Dressing:
- 3 spiseskjeer Clearspring økologisk Italiensk ekstra jomfru olivenolje
- 1 spiseskje Clearspring økologisk Japansk Yaemon Tamari soyasaus – Double Strength
- 1 spiseskje Clearspring økologisk Japansk Mikawa Mirin
- 1 spiseskje Clearspring økologisk Japansk brun ris eddik
- 1 teskje lønnesirup
- 1 spiseskje Clearspring økologisk Japansk Brun Ris Miso Paste – Upasteurisert
Topping:
- Dryss med Clearspring økologisk Atlantic Sea Salad (tangsalat)
- Ristede sesamfrø
- ½ fintskåret vårløk
- ½ fintskåret rød chili
Fremgangsmåte:
Varm sesamoljen i en stekepanne over middels varme og tilsett ingefær og hvitløk. Rens aspargesene og legg dem i pannen i 2-5 minutter, til de er møre.
Tilsett en spiseskje vann om nødvendig. Legg dem på et fat.
Bland ingrediensene til dressingen i en bolle.
Hakk vårløk og chili til topping. Åpne silketofupakken som anvist, skjær i skiver og legg på aspargesene. Tilsett vårløk, chili og dressing før servering.
Tangsalat med Tofu og Tomater
Ingredienser:
- 300 g silketofu
- En håndfull Clearspring Sea Vegetable Salad (tangblanding)
- En håndfull cherrytomater
- Salt og pepper
Dressing:
- 2 ss Yaemon Tamari soyasaus
- 2 ss Mikawa Mirin
- 2 ss brun ris eddik
- 1 ss ristet sesamolje
Fremgangsmåte:
Legg tangblandingen i bløt i vann i 10 minutter. Rist ingrediensene til dressingen sammen.
Tøm tofu og skjær den i terninger. Vask og del cherrytomatene. Tøm tangen og legg den i en bolle sammen med tofu og tomater.
Tilsett dressingen før servering.
Super enkel Tofu Bringebærmousse
Ingredienser:
- 125 g ferske bingebær
- 60 ml vann
- 300 g Clearspring Silken Tofu
- 80 ml lønnesirup
- Frø fra 1 vaniljestang eller 1/2 ts vaniljeekstrakt
- 80 ml Clearspring kokoskrem (piskbar)
- Frisk frukt til pynt
Fremgangsmåte:
Blend bringebærene sammen med vannet til det blir flytende.
Tilsett resten av ingrediensene i blenderen: silketofu, lønnesirup, vaniljefrø eller ekstrakt, og kokoskrem. Blend til blandingen er jevn og glatt.
Hell blandingen i serveringsskåler og la det avkjøles i kjøleskapet i minst 2 timer.
Pynt med fersk frukt før servering.
Gresskar pai med Vaniljetofukrem
Ingredienser til paideien:
- 1 kopp siktet hvetemel eller speltmel
- ½ kopp mandelmel
- 1 ts bakepulver
- ½ kopp Clearspring økologisk solsikkeolje
- Knivspiss Clearspring uraffinert havsalt
- ½ kopp iskaldt vann
Ingredienser til fyllet:
- 2 kopper fersk most gresskar
- 1 boks Clearspring økologisk kokosmelk
- ¼ kopp Clearspring økologisk rismaltsirup
- ¼ kopp Clearspring kokosblomstsirup
- ½ ts vaniljeekstrakt
- ½ ts revet ingefær med saft
- 1 klype muskatnøtt
- ½ ts malt kanel
Ingredienser til vaniljekremen:
- 1 pakke Clearspring silketofu
- ⅓ kopp Clearspring økologisk rismaltsirup
- ½ kopp cashewnøtter, bløtlagt over natten
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss revet økologisk sitronskall
Fremgangsmåte:
Til paideien: Bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett solsikkeolje og iskaldt vann, og bland til du får en jevn deig. La deigen hvile etter knaing. Bak deretter deigen i en forvarmet ovn.
Til fyllet: Bland sammen alle ingrediensene til fyllet. Fyll den forstekte paibunden med denne blandingen.
Til vaniljekremen: Bland alle ingrediensene til en jevn krem. Avkjøl før servering.
Scrambled Tofu Vegansk Eggerøre med Karri
Ingredienser:
- 800 g Clearspring silketofu
- 2 ss Clearspring sesamolje
- 3 ts karrypulver
- 3 ts gurkemejepulver
- Saften fra 1 lime
- 25 g ingefærrot, revet
- 100 g grønnkål, hakket
- 1 gulrot, revet
- 1 medium løk, hakket
- Salt og Tamari etter smak
Ingredienser til servering:
2 vårløk, hakket
Fremgangsmåte:
Mos silketofuen til en røre lignende struktur som ligner på eggerøre.
Stek løk, gulrot og grønnkål i sesamolje til de er møre. Tilsett tofu, krydderpulver, limejuice, ingefær og bland grundig.
Smak til med salt og tamari etter smak. Serveres med hakket vårløk på toppen.
Serveringsforslag:
Dette veganske alternativet til eggerøre, basert på tofu, er en smakfull rett som kan serveres til frokost eller middag. Det er rikt på proteiner og smakfulle krydder, og vårløk på toppen gir ekstra friskhet.
Merknad:
Takk for matlagingen! Vi håper du har fått god inspirasjon til hvordan du kan bruke tofu både i salte og søte retter.