FiberHUSK er en enkel og smaknøytral ingrediens som kan brukes for å øke fiberinnholdet i dine favorittoppskrifter. Den består av pulveriserte psyllium-frøskall fra den indiske planten Plantago Ovata og inneholder hele 85 % vannløselige fibre. Disse fibrene absorberer væske og gir en smidigere deig og luftigere bakst. FiberHUSK kan brukes i en rekke oppskrifter, fra bakverk til smoothies og kjøttboller, hvor den forbedrer konsistensen og gjør retten mer fiberrik.
Oppskrift: Epleskiver med epler og FiberHUSK
Disse epleskivene er en frisk vri på den klassiske oppskriften, med ekstra fiber og en smak av norsk jul. Hvis du ikke har en epleskivepanne, kan du også steke dem som små pannekaker.
TIPS: FiberHUSK kan tilsettes sammen med de tørre ingrediensene i oppskriften. Husk å tilsette ekstra væske, siden FiberHUSK absorberer væsken og forbedrer strukturen i deigen.
Ingredienser:
- 200 g epler (revet)
- Saften fra ½ sitron
- 4 egg (skilt i eggehviter og eggeplommer)
- 200 g hvetemel
- 15 g FiberHUSK
- 1 ss sukker
- 1 ts kardemomme
- 1 ts natron
- 4 dl melk
- Smør til steking
Fremgangsmåte:
- Pisk eggehvitene stive og sett dem til side.
- Forbered eplene ved å rive dem grovt og blande med sitronsaften for å bevare friskheten.
- Lag deigen ved å blande hvetemel, FiberHUSK, sukker, natron og kardemomme. Tilsett deretter de revne eplene, melk og eggeplommene, og rør til en jevn deig.
- Vend forsiktig inn eggehvitene i deigen for en luftig konsistens.
- Stek epleskivene i en epleskivepanne med litt smør i hvert hull. Fyll hullene halvveis opp med deig, og snu dem når de begynner å stivne, slik at de blir gylne på alle sider.
Serveringstips: Nyt epleskivene lune med melis, syltetøy eller en frisk eplekompott. Perfekte til koselige sammenkomster og for å spre julestemning!