Alkoholfri gløgg
af Emil
Når det er iskaldt utenfor, finnes det ikke noe bedre enn å varme seg på et glass gløgg. Denne oppskriften er alkoholfri, slik at både barn og voksne kan nyte den. Med en herlig blanding av krydder og saft får du en koselig drikk som sprer varme og god stemning.
Ingredienser
- 1 flaske Merlot rød druesaft fra Voelkel
- 2 dl vann
- 2 kanelstenger
- 4-5 hele nellikspiker
- 2-3 stjerneanis
- 1 appelsin
- 1 sitron
- 2-3 ss honning
- Tepose eller kaffefilter
- Mandelflak
- Rosiner
Slik gjør du
- Ha druesaft, vann, kanel, nellik, stjerneanis, appelsin- og sitronsaft samt skiver av begge fruktene i en kjele. Legg eventuelt krydderne i en tepose eller kaffefilter for enkel siling.
- Varm blandingen over middels varme til den nesten koker. Skru ned og la det småkoke i 15-20 minutter for å trekke smak.
- Smak til med honning og juster sødmen. Tilsett gjerne noen skiver ingefær for ekstra krydder.
- Sil gløggen for å fjerne krydder og fruktbiter. Tilsett mandelflak og rosiner, og la dem trekke smak i et par minutter.
- Server den varme gløggen og nyt den koselige smaken av vinter.
Eplegløgg alternativ
Hvis du ikke er så glad i rød gløgg, kan du prøve den friske eplegløggen fra Malenes Gløgg, som fortsatt gir deg smaken av julens varme krydder.