Kokosolje

Sunn & allsidig olje

Kokosolje er nok den sunneste oljen av alle og selv om oljen inneholder mettet fett, så lagrer fettet i kokosolje seg ikke som fett på kroppen, men bruker kroppens fettlager for å omsettes. 

Kokosolje presses av friske kokosnøtter. Du kan også bruke kokosolje til håret for å styrke det, eller lage din egen hjemmelagde hudkrem av kokosolje og noen få andre ingredienser. Kokosolje har også antibakterielle egenskaper. 

Les mer Skjul

Kokosolje til håret - det høres skikkelig fett ut.

Men kokosolje feter faktisk ikke, selv om du smører det i håret. Kokosolje er hardt, også ved romtemperatur men smelter, når du gnir det i hendene. 

Gni det i håret og skyll deretter grundig, så får du skinnende og flott hår. Gni også kokosolje i hodebunnen hvis du har flass, eller bruk som lusemiddel, da det også skal virke mot lus og luseegg. 

Kaldpresset kokosolje av den fineste kvalitet.

Pukka jomfru kaldpresset kokosolje er organisk og velegnet til både matlaging og hudpleie. Vi selger kokosolje fra flere, gode produsenter, og det er opp til deg å finne ut av hvilken olje du liker best. 
Bruk f.eks din foretrukne kokosolje til å lage din egen hudkrem!


Du trenger kun kokosolje, olivenolje, evt. aloe vera og litt duftolje (lime og/eller appelsin er velduftende og friske). Olivenoljen (eller anden olje) skal i for å mykgjøre kokosoljen. 


Alle ingrediensene piskes sammen med en stavmikser eller på en røremaskin og tilsettes duftolje, til man er tilfreds med duften. 


Oljen er klar til bruk med det samme og kan holde seg i noen måneder. Huden din blir myk, glatt og velduftende, når du smører den med kokosoljekrem - eller med ren kokosolje for den saks skyld.

Les mer Skjul