✔ Fri frakt fra 699 kr

✔ Levering 3-6 ukedager

Risalamande – Gluten- og melkefri

af Emil

Juleopskrifter_Risalamande_512x256_.jpg

Vil du ha en litt lettere versjon av den klassiske riskremen? Da er denne oppskriften noe for deg! Den er like kremet og full av smaken av vanilje og mandler, men helt uten gluten og melk. Perfekt for å sikre at alle kan nyte julens desserter.
 

Gluten- og melkefri riskrem
 

Ingredienser


Slik gjør du

Dagen før:

  1. Ha mandelmelk og ris i en kjele og kok det langsomt opp under konstant omrøring.
     
  2. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og bland dem med litt sukker for å fordele frøene.
     
  3. Tilsett resten av sukkeret, vaniljefrøene og den tomme vaniljestangen i kjelen, og rør godt.
     
  4. La blandingen småkoke i 45-50 minutter under jevnlig omrøring, til den når ønsket konsistens.
     
  5. Ha de smuttede hakkede mandlene og saltet i grøten og la den avkjøles helt i kjøleskapet i noen timer eller til dagen etter.

 

Rett før servering:

  1. Pisk risfløten til skum og vend den forsiktig inn i grøten.
     
  2. Til slutt tilsettes den hele mandelen.