Risalamande – Gluten- og melkefri
af Emil
Vil du ha en litt lettere versjon av den klassiske riskremen? Da er denne oppskriften noe for deg! Den er like kremet og full av smaken av vanilje og mandler, men helt uten gluten og melk. Perfekt for å sikre at alle kan nyte julens desserter.
Ingredienser
- 1 L mandelmelk
- 160 g ris
- 1/4 ts salt
- 1 vaniljestang
- 2 dl smuttede hakkede mandler
- 2-3 ss sukker
- 2 kartonger risfløte eller soyafløte til pisking
- 1 hel smuttet mandel
- 1 mandelgave
Slik gjør du
Dagen før:
- Ha mandelmelk og ris i en kjele og kok det langsomt opp under konstant omrøring.
- Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og bland dem med litt sukker for å fordele frøene.
- Tilsett resten av sukkeret, vaniljefrøene og den tomme vaniljestangen i kjelen, og rør godt.
- La blandingen småkoke i 45-50 minutter under jevnlig omrøring, til den når ønsket konsistens.
- Ha de smuttede hakkede mandlene og saltet i grøten og la den avkjøles helt i kjøleskapet i noen timer eller til dagen etter.
Rett før servering:
- Pisk risfløten til skum og vend den forsiktig inn i grøten.
- Til slutt tilsettes den hele mandelen.