Havregrynskuler med kaffe
af Emil
Havregrynskuler er en ekte juleklassiker som alltid er en favoritt. De smaker fantastisk, er superenkle å lage, og krever bare få ingredienser. Det beste er at barna enkelt kan være med på å rulle dem – en koselig aktivitet i juletiden.
Vi har valgt å tilsette litt marsipan i vår oppskrift for å gi dem en ekstra deilig smak.
Ingredienser
- 150 g lettkokte havregryn
- 75 g melis
- 3 ss kakaopulver
- 2 ts vaniljepulver
- 100 g mykt smør
- 50 g kald kaffe
- 25 g marsipan
- Ca. 100 g kokos
Slik gjør du
- Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
- Kna det myke smøret sammen med de tørre ingrediensene.
- Tilsett deretter den kalde kaffen og marsipanen i blandingen, og kna til du får en jevn masse.
- Trill små kuler av blandingen og rull dem i kokos. Bruk gjerne hendene for å få pynten til å feste bedre.
- Legg havregrynskulene i en lufttett beholder og oppbevar dem i kjøleskapet til servering.