FiberHUSK: Gjør bakverket ditt mer fiberrikt
af Emil
Velkommen til enda en spennende artikkel, hvor vi denne gangen dykker ned i bruken av FiberHUSK til baking. Hos Mecindo.no er vi alltid på jakt etter de beste produktene som kan inngå i en sunn hverdag. Les videre og finn ut hvordan dette fantastiske produktet kan transformere dine bakverk og øke ditt fiberinntak!
Hva er FiberHUSK?
Først og fremst, la oss dykke ned i hva FiberHUSK egentlig er. Produktet stammer fra den indiske planten Plantago Ovata. Men det er ikke bare hvilken som helst del av planten – det er skallene fra frøene, som er fylt med hele 85 % kostfiber. Ja, du leste riktig! Med FiberHUSK får du en naturlig kilde til kostfiber som er enkel å integrere i ditt daglige kosthold. FiberHUSK er varmebehandlet og perfekt til bruk i både matlaging og baking.
Fordeler ved å tilsette FiberHUSK i matlaging
Nå tenker du kanskje: "Hvordan kan dette produktet gjøre en forskjell på kjøkkenet mitt?" Svaret er enkelt. FiberHUSK er ikke bare en kilde til kostfiber; det er også smaksnøytralt, noe som betyr at det kan tilsettes nesten hvilken som helst oppskrift uten å endre den opprinnelige smaken. Og her kommer det beste: Når du tilsetter FiberHUSK til deigen din, vil du merke hvordan den blir mer smidig, og brødet ditt blir luftigere. Fra saftige kjøttkaker til sprø pizzaer gir FiberHUSK en enestående konsistens som vil imponere selv den mest kresne gjest ved middagsbordet. Er du nysgjerrig på hva HUSK Psyllium-frøskaller egentlig kan gjøre for deg? Du finner også HUSK Psyllium Magebalanse i form av pulver og kapsler, samt HUSK melkesyrebakterier blant vårt utvalg.
Hvordan bruker man FiberHUSK i oppskrifter?
Nå som du er blitt introdusert til FiberHUSK, la oss dykke ned i hvordan du faktisk bruker det på kjøkkenet ditt. Først og fremst, når du tilsetter FiberHUSK til oppskriftene dine, skal du starte med de tørre ingrediensene. Dette sikrer en jevn fordeling og gjør det enklere å blande sammen med de andre ingrediensene. Det er dessuten viktig å følge den mengden FiberHUSK oppskriften angir, for å oppnå det ønskede resultatet. Da FiberHUSK er kjent for å suge væske, kan det være nødvendig å tilsette litt ekstra væske til oppskriften din. Så hold øye med konsistensen og juster etter behov. Uansett om det er en deilig smoothie eller en sprø pizza, vil FiberHUSK gi den perfekte tekstur hver gang.
FiberHUSK i glutenfri baking
For dem med glutenallergi kan baking være en utfordring. Men med FiberHUSK blir det hele litt enklere. Produktet er velegnet til glutenfri baking, så hvis du leter etter en måte å lage deilig glutenfritt bakverk som fortsatt er fylt med smak og tekstur, er FiberHUSK løsningen for deg!
Oppskrifter til bakverk med FiberHUSK
Under har vi valgt ut et par populære bakeoppskrifter med FiberHUSK som du bør prøve.
Glutenfrie matpakkeboller
Ingredienser (Til 10-12 stk.)
- 200 gram glutenfrie havregryn
- 10 gram FiberHUSK®
- 1,5 ts bakepulver
- 1 ts salt
- ½ ts gurkemeie (kan utelates)
- 200 gram cottage cheese
- 100 gram gulrot
- 4 egg
Fremgangsmåte
- Riv gulroten på et rivjern og press saften ut. Ha i en bolle sammen med egg og cottage cheese. Rør rundt og sett til side.
- Bland først alle de tørre ingrediensene i en bolle, og ha deretter i alle de våte ingrediensene. Rør godt rundt, legg et klede over og la deigen trekke i 20 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Gjør hendene våte og form bollene med hendene, slik at du får 10-12 fine runde boller. Stek dem i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader (over- og undervarme), til bollene er fint gyldne.
- La dem avkjøles før du skjærer i dem.
Bananbrød
Ingredienser
- ½ dl kokosolje + litt ekstra til formen
- 30 gram flytende honning
- 2 store modne bananer (alternativt 3 små)
- 1 vanlig banan
- 4 store egg
- 1 dl melk, evt. havremelk
- 280 gram mandelmel
- 15 gram FiberHUSK®
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljepulver
- ½ ts natron
- ½ ts kanel
- ½ ts salt
- 1 dl hakkede valnøtter
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180 grader (over- og undervarme).
- Visp sammen kokosolje og honning.
- Visp inn eggene ett av gangen.
- Mos de modne bananene og ha dem i bollen mens du rører, sammen med melken.
- Tilsett bakepulver, vaniljepulver, natron, kanel, salt og FiberHUSK samt halvparten av mandelmelet, og visp deigen sammen.
- Hold en spiseskje mandelmel tilbake og tilsett resten av mandelmelet.
- Vend inn de hakkede valnøttene.
- Smør formen med kokosolje og dryss med mandelmel. Vær grundig her – ellers blir det vanskelig å få brødet ut senere.
- Ha deigen i formen.
- Skrell den siste bananen, skjær den i to på langs, legg på toppen av brødet og press den lett ned.
- Stek i ovnen i 60 minutter eller til en tannpirker kommer ut ren.
- Ta det forsiktig ut av formen og la det avkjøles på en rist i minst 30 minutter før du spiser det.
Ofte stilte spørsmål (FAQ) om FiberHUSK
1. Hvordan oppbevarer jeg FiberHUSK?
FiberHUSK bør oppbevares på et kjølig, tørt sted, borte fra direkte sollys. Sørg for å lukke emballasjen godt etter bruk for å bevare produktets friskhet.
2. Kan jeg tilsette FiberHUSK til varme retter?
Ja, FiberHUSK kan tilsettes både kalde og varme retter.
3. Er FiberHUSK egnet for vegetarianere og veganere?
Absolutt! FiberHUSK er 100 % plantebasert og inneholder ingen animalske ingredienser, noe som gjør det egnet for både vegetarianere og veganere.
4. Hvor mye FiberHUSK skal jeg tilsette til oppskriften min?
Mengden FiberHUSK kan variere avhengig av oppskriften. Derfor anbefaler vi at du er nøyaktig når du måler FiberHUSK, mel og væske. FiberHUSK kan suge sin egen vekt i væske mange ganger, og derfor kan du risikere at brødet, farsen eller deigen blir for tørr. Så hvis oppskriften ikke er din egen, følg vektangivelsene, og ikke vær redd for å tilsette litt ekstra væske hvis en farse eller deig virker tørr.
5. Kan jeg bruke FiberHUSK som erstatning for andre bindemidler i oppskrifter?
Ja, FiberHUSK kan ofte brukes som erstatning for andre bindemidler, som for eksempel egg, i visse oppskrifter, spesielt i glutenfri baking.
6. Hvordan smaker FiberHUSK?
FiberHUSK er smaksnøytralt, noe som betyr at det ikke tilsetter noen merkbar smak til rettene dine. Det gjør det perfekt for et bredt utvalg av oppskrifter!