Kakaosmør

Kakaosmør

Perfekt til både matlaging & hudpleie

Fettinnholdet i kakaobønner er høyt, derfor kan man utvinne kakaosmør av dem. Kakaosmør utvinnes etter at kakaofrukten er fermentert, slik at man kan få bønnene ut av frukten. Bønnene tørkes og ristes, knekkes og skallet fjernes.

Deretter maler man kjernene til de blir til en fuktig masse, som man da kan presse smøret ut av. Den resterende delen blir til kakaopulver. 

Kjøp gjerne kakaosmør i store mengder - smøret inneholder antiokisdanter, som forhindrer at smøret harskner raskt;kakaosmør kan holde seg opp til hele 5 år.

Les mer Skjul

Kakaosmør er sunt og godt.

Kakaosmør har en meget mild smak av kakao og brukes til fremstilling av sjokolade og til hudpleieprodukter. Smøret har et smeltepunkt ved 34 - 38 grader, som er grunnet til at sjokolade er fast ved romtemperatur men smelter når det kommer inn i munnen. 

Kakaosmør til matlaging og hudpleie

Kjøp f.eks  kakaosmør fra Rapunzel hos Mecindo — det har en perfekt konsistens og en fortryllende duft. Bruk det til å lage sjokolade, i bakverk eller til hudpleie - du kan enten fremstille hudpleieprodukter av kakaosmøret, eller smøre det direkte på huden — det vil huden din, som etterlates myk og skinnede, takke deg for. 

Du kan også blande inn litt kakaosmør i overtrekkssjokolade når du smelter den. Det gjør sjokoladen enklere å arbeide med, da den blir litt tynnere, og dermed lettere å smøre ut. 

Lag en lekker kakaosmørkrem av like deler kakaosmør og smør, like mye flormelis samt noen skjeer kakaopulver — pisk det sammen til det har en myk og deilig konsistens.

Denne kakaosmørkremen er sunnere end smørkrem laget uten kakaosmør, da fettet i kakaosmør er sunt (når man spiser det med måte).