Hårtap hos menn

Middel mot mannlig hårtap

Hårtap hos menn kan være forårsaket av flere ting. Det kan være fysiologisk betinget eller på grunn av sykdom, men det vanligste er arvelig hårtap, som skyldes at hårsekkene begynner å krympe og hårenes kvalitet reduseres, slik at man får tynt hår. På helsebutikken Mecindo tilbyr vi et stort utvalg av middel mot hårtap fra flere kjente merker som Regaine og Alpecin. Vi forsøker hele tiden å tilby gode kvalitetsproduker, men til en rimelig pris. Kjøp midler mot hårtap med diskret levering her på Mecindo.no. 

Hårtap hos menn, flekkvis håravfall eller androgen alopeci kan være en irriterende og pinlig lidelse. Noen får dypere viker i hårfestet ved tinningen, noen oppdager å bli tynn i håret over hele hodet, mens andre får mindre hår på toppen av hodeskallen (hvilket er det man gjenkjenner som måne). Uansett hvor på hodet man mister hår, kan det medføre dårlig selvtillit og usikkerhet, dersom man ikke er villig til å akseptere det. Heldivig finnes det behandlingsmuligheter for deg som lider av mannlig hårtap.

Hårtapet skyldes en hormonell reaksjon i hårsekken, som med tiden gjør at de er ute av stand til å produsere nye hår. Hvis du er en av dem som ikke er innstilt på å akseptere ditt arvelige hårtap, finnes det heldigvis hjelp og behandlingsmuligheter som kan utføres diskret der hjemme.

Hvorfor mister menn hår?

Den vanligste årsaken til hårtap hos menn er arvelig. Det arvelige tap av hår skyldes en overfølsomhet for det mannlige kjønnshormonet, testosteron. Kroppen produserer en økt mengde av hormonet dihydrotestosteron (DHT), hvilket er med til å krympe hårsekkene, slik at det til slutt ikke er plass til at nye hår kan vokse ut.

80% av arvelig hårtap skyldes overfølsomhet i hårrøttene, hvilket er forårsaket av hormonet testosteron (DHT). DHT forhindrer at hårsekken får nok energitilførsel og gjør at den i siste ende blir inaktiv. Den gjennomsnittlige vekstsyklus for hårroten er 8 år, men DHT forkorter denne fasen, hvilket resulterer i mannlig skallethet. Tilstanden starter som regel når mannen er mellom 20 og 30 år, men hastigheten på hårtapet kan variere fra person til person.

Hodebunnshår vokser med en hastighet på ca. 1,25 cm pr. måned. Etter en hvilefase på omkring 90 dager, vil nytt hår erstatte det gamle håret når dette vokser ut. De fleste personer mister mellom 50-100 hår om dagen, hvilket ikke er alarmerende, da den gjennomsnittlige person har 100.000 hår på hodet.

Den normale hårsyklusen endres hos personer som begynner å miste håret, idet voksehastigheten på håret blir lavere og hvilefasen lengre. Hos menn starter hårtapet gjerne i 20-30 års alderen og foregår over flere år. Dette betyr at den pågjeldende person rekker å innse at han har mistet mye hår på ulike områder på hodet i en progressiv tilstand, hvor det kan forebygges.

Andre årsaker til hårtap hos menn kan blant annet være dårlig kosthold og ernæring, stress og traumer, miljøforurensning og noen former for reseptmedisin. Dersom man opplever tap av hår som følge av medisinbruk, skal man behandles av lege.

Hvordan behandles hårtap hos menn?

Dersom du ikke er klar for å akseptere tynt hår, håravfall og skallethet, og heller ikke ønsker å bruke flere tusen på en hårtransplantasjon, finnes det heldigvis noen midler som kan hjelpe med å forebygge hårtap. Hårtap hos menn kan forebygges og behandles med både shampoo mot hårtap og reseptfrie legemidler som for eksempel Regaine.

Regaine/Rogaine

Regaine inneholder en aktiv ingrediens som utvider blodkarene i hodebunnen, hvilket antakelig er årsaken til den økte hårvekst. Opprinnelig var den aktive ingrediensen en del av en medisinsk behandling mot forhøyet blodtrykk, men i og med at behandlingen medførte økt hårvekst, ble denne "bivirkningen" utnyttet til behandling av arvelig hårtap hos menn.

Når Regaine smøres på hodebunnen, er mengden av den aktive ingrediens så liten at den i de fleste tilfeller ikke vil være skadelig. Regaine skal anvendes to ganger daglig over en periode på 4-12 måneder, før du vil kunne se en effekt. Effekten avtar dersom man slutter med å bruke produktet. Hvis anvendelsen er konsistent, er det nemlig bevist at Regaine kan aktivere de inaktive hårsekkene, slik at den naturlige hårveksten igjen blir kraftigere.

Tabletter mot hårtap

I tillegg til shampoo mot hårtap og Regaine, finnes det også gode tabletter mot hårtap som inneholder viktige vitaminer for sunn og naturlig hårvekst. Her på helsebutikken Mecindo får du blant annet kjøpt tabletter mot hårtap fra merkene Nourkrin og Vitabiotics, spesielt utviklet til å forebygge hårtap hos menn.

Andre tips mot hårtap

Utover å anvende gode produkter mot hårtap hos menn, kan man også forebygge hårtap ved å sørge for en variert og sunn kost som inneholder de vitaminer og mineraler som håret behøver, heriblant flere typer vitamin B. Man bør dessuten så vidt det er mulig unngå røyking, varmebehandling og farging av hår, samt situasjoner som kan fremkalle unødvendig stress. Dersom du er oppmerksom på disse tingene, kan du selv forebygge og unngå hårtap litt lengre.