Forkjølelse

Produkter til effektiv lindring av forkjølelse

Forkjølelse er noe de fleste av oss har opplevd. Forkjølelse er en vanlig lidelse og rammer både voksne og barn, og da særlig i de kalde høst- og vintermåneder. Forkjølelse varer ofte bare i noen dager og går over av seg selv, men symptomer som hoste og tretthet kan vedvare i flere uker. Forkjølelse spres hurtig og kan være vanskelig å unngå. Det er derfor en god idé å ha noen gode hjelpemidler tilgjengelig som kan hjelpe deg gjennom hverdagen i perioden med forkjølelse.

Her på siden, finner du en rekke gode produkter til lindring av symptomer ved forkjølelse, heriblant tett nese, rennende nese, hodepine, sår hals og hoste. Prøv for eksempel Benylin Hostesaft Mot Slimhoste med forfriskende mentolsmak! Denne løser effektivt opp slim i halsen og gjør det lettere å hoste opp.

Finn det du behøver for å komme deg gjennom den irriterende forkjølelsen på best mulig måte her på helsebutikken Mecindo. Effektiv hjelp mot forkjølelse til rimelige priser og med 3-6 hverdagers leveringstid!


Forkjølelsen rammer mange i de måneder hvor været skifter mye og immunforsvaret er svekket, grunnet væromstendigheter eller stress. Mange blir syke om høsten og vinteren, og forkjølelse og influensa spres hurtig – særlig blant barn. Heldigvis, finnes det reseptfrie legemidler som kan lindre mange av symptomene. Med rett kombinasjon av kunnskap om forkjølelse, hvile, væske og gode hjelpemidler, kan du hurtig behandle deg selv og ditt barn og lindre de verste symptomene forbundet med forkjølelse.

Hva er forkjølelse?

De fleste av oss vil dessverre oppleve å bli forkjølet én eller flere ganger i løpet av året. Forkjølelse er en ufarlig, men smittsom virussykdom, som infiserer det myke vevet (slimhinnen) i nesen. Ca. halvparten av tilfellene med vanlig forkjølelse skyldes forkjølelsesvirus av typen rhinovirus.

Smitten foregår via luftbårne dråper som spres når man nyser eller hoster. Forkjølelse kan også spres via hendene. Spredning via hendene er faktisk den fremste årsaken til forkjølelse. Det finnes mer enn 100 ulike virus som kan forårsake en forkjølelse, og det går normalt 2-4 dager fra du blir smittet til du opplever de første symptomene. Det vanligste symptom på forkjølelse, er rennende nese.

Hvor lenge varer en forkjølelse? Som regel, er forkjølelse en mild sykdom som ofte går over etter noen dager. Noen ganger, kan symptomene dog være kraftigere og vare i lengre tid. Kraftig forkjølelse skal ikke forveksles med influensa, selv om det i mange tilfeller kan være vanskelige å vite forskjellen på de to.

Symptomer på forkjølelse

Forkjølelse og influensa er to ulike sykdommer, men har mange lignende symptomer. Som regel, varer forkjølelsen i noen dager med hodepine, tett nese, rennende nese, tretthet, sår hals og hoste. Noen opplever også å få ømme muskler ved forkjølelse. Iblant, kan symptomene vare i opptil to uker.

Vanlige symptomer på forkjølelse:

  • Sår hals 
  • Hoste 
  • Nyse 
  • Rennende nese 
  • Tett nese 
  • Tretthet 

Hvordan forebygge forkjølelse?

En forkjølelse kan være vanskelig å unngå i perioder hvor mange er forkjølet og smittefaren er stor. Forkjølelse spres, som nevnt, særlig hurtig hos barn. Har man barn som går i barnehage eller skole, er det stor sjanse for at man blir forkjølet, da de ofte tar virus med seg hjem.

Et godt råd mot forkjølelse, er å sørge for å ha god håndhygiene, og å unngå kontakt med nese, øyne og munn, dersom man vet at man ikke har rene hender. Man bør også unngå kontakt med personer som er forkjølet, så vidt det lar seg gjøre.

Et annet godt råd mot forkjølelse, er å sørge for et variert og sunt kosthold, inneholdende de næringsstoffer som kroppen trenger for å opprettholde et godt immunsystem. Husk også på at kulde kan svekke immunforsvaret, og at du derfor bør unngå å fryse – spesielt på føttene. Det er også slik at personer som ofte er utsatt for stress, lettere blir syke enn andre. Prøv derfor å unngå unødvendig stress, hvis du kan.

Ettersom det finnes flere virus som kan forårsake forkjølelse, er det ikke mulig å vaksinere seg mot forkjølelse (som man derimot kan mot influensa). Forkjølelse kan heller ikke behandles med antibiotika, men dersom uhellet skulle være ute, finnes det heldigvis en rekke andre midler som kan hjelpe ved å lindre plagene.

Hjelp mot forkjølelse

Forkjølelse kan være smertefullt og plagsomt. Heldigvis finnes det midler som kan hjelpe deg gjennom forkjølelsesperioden ved å lindre de plagsomme symptomene forbundet hertil. Her på helsebutikken Mecindo, finner du blant annet reseptfri hostesaft mot tørr hoste og slimhoste til både barn og voksne. Blant annet inneholder Buttercup Syrup ingredienser som aktivt bidrar mot forkjølelse, sår hals og hoste. Du finner også gode, smakfulle halspastiller i flere ulike spennende smaksvarianter, slik at du enkelt kan finne din favoritt.

I tillegg til å ha gode reseptfrie legemidler som kan lindre symptomene, er det viktig å sørge for å få nok hvile og væske for å bli kvitt forkjølelse hurtigst mulig.