Compeed Munnsårplaster

Usynlig plaster mot munnsår/forkjølelsessår


15 Plaster

Varen er avviklet

Dessverre er dette elementet avviklet. Det kan være lurt å vurdere disse produktene i stedet:

Beskrivelse

Compeed Munnsårplaster er et effektivt middel til behandling av munnsår eller forkjølelsessår. Compeed Munnsårplaster er klinisk validert og virker effektivt fra det øyeblikk du starter med å anvende det. Plasteret har en påføring som ikke medfører kontakt ved såret, hvilket reduserer risikoen for direkte smitte.

     

Hvordan virker Compeed Munnsårplaster?

Dette munnsårplasteret fra Compeed er et usynlig plaster som behandler ditt munnsår, eller forkjølelsessår, på en diskret måte. Det er klinisk bevist at det behandler hele munnsårets syklus – fra den sviende følelsen til det er helet. Hydrokolloid-075 sørger for det perfekte helingsmiljø og forhindrer at det dannes sårskorpe, hvilket bidrar til at såret heles fortere. Compeed Munnsårplaster lindrer samtidig kløe og svie, som ofte forekommer ved munnsår.

Hva er munnsår/forkjølelsessår?

Munnsår, eller forkjølelsessår, er væskefyldte blemmer som kan dannes omkring munnen, lepper, hake, nese eller andre områder av munnen. Blemmene kan vokse i størrelse og forårsake irritasjon og smerte i form av svie og prikking.

De væskefylte blemmene, som er symptomene forbundet med forkjølelsessår, kan væske og deretter danne en skorpe. Forkjølelsessår er meget smittsomt, men er en vanlig lidelse som skyldes et herpes simplex virus, kalt type 1 (HSV -1). Det er to typer herpes simplex virus:

  • HSV1 – den vanligste typen, hvilket typisk forårsaker forkjølelsessår (oral herpes). 
  • HSV2 – forårsaker genital herpes på kjønnsdelene.   

Forkjølelsessår smitter kun ved direkte kontakt, kyss eller ved samleie. Det første utbruddet sees hyppigst hos barn innenfor de første 3 eller 5 leveår.

Hva er symptomene på forkjølesessår?

Første gang du får et forkjølelsessår, kan symptomene variere avhengig av pågjeldende person. Noen personer viser ikke noen symptomer overhodet, mens andre muligens får trivielle symptomer som en liten prikk, som de kanskje ikke er klar over er et forkjølelsessår.

Blir du smittet med forkjølelsessår, kan et utbrudd begynne med en sviende eller prikkende følelse omrking munnen, lepper, hake, nese eller andre områder av munnen, før det deretter dannes en synlig blemme. Hos de fleste personer som har forkjølelsessår, vil det det typisk forsvinne etter 7 til 10 dager.

Hvis du først er blitt smittet med forkjølelsessår (herpes simplex virus (HSV-1)), vil du alltid ha det. Hos noen personer kan smitten ligge i dvale i det sentrale nervesystemet og aldri gjenaktiveres, hvilket betyr at noen kun får et enkelt utbrudd.

Husk alltid å lese den vedlagte innleggsseddel nøye innen bruk.


Skriv en omtale

captcha
Captcha
Merke Compeed
Klassifikation Medisinsk utstyr
Produktnummer 347
Mengde 15 Plaster