Avokadoolje

Rik på vitamin-E & essensielle fettsyrer

Her finner du et stort utvalg av gode økologiske avokadooljer av høy kvalitet. De fleste er nok klar over at avokado er en ganske sunn frukt som kan inngå i mange forskjellige slags dietter, men visste du at hemmeligheden bag avokadoens sunde egenskaper ligger i oljen? Les videre og lær om de 5 beste fordelene med avokadoolie.

Les mer Skjul

5 fordeler med avokadoolje:

1. Rik på omega-9 fettsyrer

Avokadolje er rik på essensielle enkeltumettet omega-9 fettsyrer i form av oljesyre. Oljesyre bidrar til mange viktige funksjoner i kroppen som bl.a. å redusere inflammasjon, forbedre cellenes regenerasjon, samt å bidra til at sår gror. 
Oljesyre finnes også i olivenolje og er en del av årsaken til hvorfor det mediterrianske kjøkken generelt er så sunt. Innholdet av oljesyre medfører også at avokadoolje er en ganske stabil olje, og derfor med fordel kan benyttes til matlaging/steking selv ved høye temperaturer.

2. Godt for hjertet

Avokadoolje er usedvanlig rik på en spesiell type plantestoff, kaldt beta-sitosterol som kan minne meget om kolesterol. Beta-sitosterol finnes naturlig i frukter, grønnsaker og nøtter og bidrar til å omdanne usunt fett til sunt fett som kroppen enklere kan omdanne til energi.
En generelt sunn diett hvor avocadoolie inngår kan derfor bidra til å forebygge høyt kolesterol samt lindre plager for de som sliter med dette. 

3. Rik på e-vitamin

Avokadoolje er en av de rikeste matvarer når det kommer til innhold av fettoppløselige e-vitamin. Dette vitaminet bidrar til sunn hud, et normalt syn samt et sterkt immunforsvar. E-vitamin skal også ha en god antioksidant-effekt. 
Kroppen tar generelt opp e-vitamin bedre gjennom kosten, enn gjennom kosttilskudd. Det kan derfor være fordelaktig for personer med e-vitamin mangel å legge om kostholdet slik at inneholder en e-vitamin rik olje som avokadoolje.

4. Godt for magen

Avokadoolje er rik på Lecithin som bidrar til fettstoffskiftet som hjelper med å absorbere fettstoffer og ta opp de nyttige, fettoppløselige vitaminene A, D og E. 
Å spise avokadolje kommer ikke nødvendigvis til å løse noen lidelser forbundet med magen/fordøyelsen – men det kan som en del av en sund diett hjelpe med å forebygge problemer grunnet usunn livsstil. 

5. Godt for håret

Avokadoen er en av ​​naturens største naturlige fuktighetskremer, fylt med vitaminer og  gode næringsstoffer som vitamin E og B. De naturlige oljene vil gi håret fuktigheten og pleien den trenger. Mange hjemmelagde hårkurer til ødelagt og tørt hår, har most avokado eller avokado olje som en essensiell ingrediens.